Nyugtalanító változásra hívták fel a figyelmet: a régi képeken még másként volt

Óriási lenne a különbség a modern csendélet és a múlt századok festményei között.

Modern csendélet
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbb nagy festőnek van legalább egy híres csendélete. Az ilyen festmények általában valamilyen ételt és italt ábrázolnak: gyümölcsöket, zöldségeket, kenyeret, húst, de sokszor megtalálhatók rajtuk más kiegészítők, edények, virágok vagy hangszerek is. Az első realisztikus csendéletek az 1500-as évekből származnak, és Caravaggio nevéhez fűződnek, a későbbi századokban pedig a művészet kikerülhetetlen elemévé váltak.

Napjaink legsürgetőbb problémáját a műanyagszennyezés, a túltermelés, a pazarló életmód és az élelmiszer-feldolgozás belátható és beláthatatlan következményei jelentik. Erre hívják fel a figyelmet a Quatre Caps vizuális művészeti stúdió újraalkotott csendéletei, melyek bemutatják, mennyi minden változott az előző évszázadokhoz képest, és hogy néznének ki ma ezek a festmények, ha hitelesen akarnák megalkotni őket. Szomorú az eredmény.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük