Tönkreteheti a kánikula a mobiltelefonokat: így óvhatod meg a készüléked

Maradandó károkat okozhat a mobiltelefonokban a forróság.

Mobiltelefonok a kánikulában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A héten megérkezik az igazi nyár az országba, a hőmérséklet egyes helyeken még a 30 fokot is meghaladhatja.

Sokan nem tudják azonban, hogy a kánikula maradandó károsodást okozhat a mobiltelefonokban.

Mobiltelefonok a kánikulában

Nagy melegben a mobiltelefonok processzora könnyen túlmelegedhet, ami a telefon lassabb működéséhez, akár leállásához vezethet, idézi a BBC cikkét a 24.hu.

Az akkumulátorok ráadásul sokkal gyorsabban lemerülhetnek 35 Celsius-fok felett. A magas hőmérsékletnek és erős napsugárzásnak kitett telefonokban akár maradandó károk is keletkezhetnek, például elszíneződhet a képernyőjük. 

GettyImages-924994456
Fotó: Warchi / Getty Images Hungary

Ha a telefontulajdonosok szeretnék megóvni a készüléküket a károsodástól, a legjobb, amit tehetnek, hogy megpróbálják azt hűvös helyen tartani és óvni a napfénytől.

Ha azonban mégis elkerülhetetlen a telefonok kánikulában való használata, érdemes bekapcsolni az energiatakarékos módot, mert a készülék így lassabban melegszik fel. Ha az eszköz már nagyon felforrósodott, ki kell kapcsolni néhány percre, és megvárni amíg lehűl.

A felforrósodott mobilokat tilos betenni a hűtőbe vagy a fagyasztóba, mert azzal további károsodást szenvedhetnek. A gyors hűtés egyik legjobb módszere, ha az ember egy ventilátor elé helyezi a készüléket.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Hihetetlen, hogy ezeket a képeket okostelefonnal készítették: lenyűgöző alkotások

A fotók jól bizonyítják, hogy azok is tudnak lenyűgöző képeket alkotni, akiknek nincs profi felszerelésük.

Hihetetlen, hogy ezeket a képeket okostelefonnal készítették: lenyűgöző alkotások

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük