Erőteljes fotón mutatta be egy magyar lány a küzdelmét a rákkal: nemzetközi díjat nyert vele

Magyar győzelemmel zárult a Huawei európai mobilfotós versenye, a Next Image.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Véget ért a Huawei nemzetközi mobilfotós versenye, a Next Image. A megmérettetésre húsz ország lelkes amatőr és profi fotóművészei jelentkezhettek a gyártó okostelefonjaival készített fényképekkel. A résztvevők hat különböző kategóriában - Portré, Éjszakai fotó, Életképek, Utazás, Természet és Story Board - összesen 67 610 fényképet töltöttek fel a verseny hivatalos oldalára.

A 2018. július 9. és augusztus 27. között zajló megmérettetés végén közel egymillió közönségszavazat és a nemzetközi szaktekintélyekből álló, hatfős zsűri értékelése alapján kerültek ki a kategóriák egyéni legjobbjai és a Next Image Gran Prix-díjas alkotása is. A közép-kelet-európai mobilfotós verseny abszolút győztesének Pávó Réka Art & Leukemia című alkotását választotta a szakmai zsűri.

A technika mellett az egyediség is fontos volt

- Fotós. Harcos. Jelenleg is küzdök a leukémiával. Általában parókát viselek, hogy elképzelhessem, milyen lenne egy egészséges, hosszú hajú nőnek lenni - szerepel Réka fotója mellett, mely a fiatal lány rákkal folytatott küzdelmét mutatja be. Pávó Réka jutalma a tízezer eurós fődíj mellett a Huawei legújabb Matebook X notebookja, illetve egy olaszországi fotós út a rangos nemzetközi természetfotós magazin, a National Geographic jóvoltából.

A Gran Prix-díjas versenyző mindemellett lehetőséget kap, hogy az utazás során készített fényképeit a nagy múltú magazinban publikálhassa, melyeket a világ minden táján megtalálhatnak majd az olvasók a Nat Geo hasábjain. A Next Image zsűrije három fő szempont alapján hozta meg döntését: a művészi érték és a technikai minőség mellett a kép egyedisége is fontos szerepet kapott a végső bírálat megalkotása során.

Az ítészek között olyan neves művészek is helyet kaptak, mint Dominic Bracco, a National Geographic fotósa, Alex Lambrechts, a Leica fotósa, Tomasz Lazar, a World Press Photo egykori győztese és a dán származású Bobby Anwar, illetve Gal Gadot, a Huawei idei csúcskategóriás P20 szériájának márkanagykövete is. A jelentkezők körében a Természet bizonyult a legnépszerűbb témának, a mobilfotós verseny hivatalos oldalára feltöltött képek közel fele - 26 640 darab - ebbe a kategóriába érkezett.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A Huawei Technologies Hungary szeptember 18-án, az Akvárium Klubban nyitja meg a Huawei Mobilfotó Kiállítást, ahol a Next Image verseny legjobb képei - így Pávó Réka győztes alkotása - mellett három többszörösen díjazott magyar fotográfus, Pályi Zsófia, Bődey János és Schild Tamás okostelefonnal készített fotóit is megtekinthetik az érdeklődők október 1-ig.

Még több fotó magyar művésztől - Rizsavi Tamás képei

90 méter magas daruról fényképezte a napfelkeltét Rizsavi Tamás. Gyönyörű képeket mutatunk!

Ezt is szeretjük