Nyolctagú család életét mutatják be a magyar fotós díjnyertes képei

Móricz-Sabján Simon nyerte a nagydíjat a 36. Magyar Sajtófotó Pályázaton.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek
Móricz-Sabján Simon nyerte a nagydíjat a 36. Magyar Sajtófotó Pályázaton.

Móricz-Sabján Simon, a Világgazdaság fotósa nyerte a 36. Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíját Borsosék című, egy nyolctagú Csongrád megyei családot bemutató sorozatával. Az André Kertész Nagydíjat Mónus Márton, az MTI/MTVA külső munkatársa kapta A krízisautó éjszakája című sorozatáért, mely a Menhely Alapítvány munkájáról készült - jelentették be a szervezők a hétfői budapesti eredményhirdetésen.

Mónus Márton megkapta a harminc év alatti legjobb teljesítményt nyújtó fotográfusnak járó Szalay Zoltán-díjat is. A legjobb hírképért odaítélt Escher Károly-díjjal Asszonyi Esztert, a HVG külső munkatársát, míg a legjobb kollekcióért járó Munkácsi Márton-díjjal Végh Lászlót, a Magyar Nemzet Magazin fotósát jutalmazták. A megyékben dolgozó legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporter Kerekes M. István szabadúszó lett.

A közmédia fotóriporterei hat díjat nyertek el. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége - MÚOSZ - által kiírt Magyar Sajtófotó Pályázatra idén 247-en pályáztak sikeresen 2260 munkával. A zsűri összesen 6302 képet tekintett meg. A legjobb díjazott munkák közül válogattunk.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Főkép: Móricz-Sabján Simon: Borsosék.

Ezt is szeretjük