Ettől fél a pasi: 3 rejtett dolog, amit csak magának vall be

Akármilyen erősnek is mutatják magukat kifelé, bizony a pasik is félnek. Tudd meg, mitől!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindegy, hány évesek, a pasik szeretik eltitkolni egymás és a lányok előtt, hogy olykor-olykor ők is elbizonytalanodnak, sőt, még tartanak is bizonyos dolgoktól.

Végeztünk egy kis kutatást arra vonatkozóan, mitől félnek titkon a fiatal pasik. Íme, az eredmények.

A legnemesebb testrész

Talán nem újdonság, hogy tizen-huszonéves korban a fiúk gondolatainak nagy százaléka a legkedvesebb barátjuk, azaz a nemi szervük körül forog. Ám azt már kevesebben sejtik, hogy a szexszel és a lányokkal kapcsolatos elmélkedések ezeknek csak egy részét teszik ki.

A fiúk ugyanis éppen annyit gondolnak a negatív érzésekre, mint a pozitív dolgokra. Sokan félnek attól, hogy gond van a péniszük méretével, formájával, színével, szinte bármivel. Hajlamosak attól is rettegni, hogy ha lefekszenek egy lánnyal, felsülnek, valamit rosszul csinálnak, vagy nem teljesítenek úgy, ahogyan azt elvárják maguktól.

Amitől pedig még jobban félnek, az az, hogy egyszer valaki számára kiderül, hogy ilyen kétségek motoszkálnak a fejükben: szeretik azt éreztetni, hogy a lehető legnagyobb összhangban vannak a testükkel.

Az alakjuk

Bármennyire is furcsán hangzik, a férfiak éppen annyit aggódnak az alakjukért, mint a nők - ha nem többet. A JAMA Pediatrics novemberben megjelent tanulmánya szerint a minden ötödik fiút aggaszt az alakja és a súlya. Sokaknál ez úgy nyilvánul meg, hogy naponta járnak kondizni, futni, de vannak, akik az étkezésükkel próbálnak változást elérni.

A lányokkal ellentétben a fiúk többsége azonban nem a túlsúlytól fél, hanem attól, hogy túl sovány, illetve nem elég férfias a teste. Sőt, nagy részüknek a magasságával is problémái vannak: végigizgulják a növekedési fázist amiatt, hogy vajon felnőttkorukra elérik-e az áhított testmagasságot.

A visszautasítás

Bár manapság egyre elterjedtebb, hogy a lány kezdeményezi az ismerkedést, azért még mindig a fiúktól várja el az ember, hogy megtegyék az első lépést. Ám ezzel nagyobb nyomás nehezedik rájuk, mint azt bármikor is mutatnák a külvilág felé.

Vannak, akiket gátol az ismerkedésben az elutasítástól való félelem, sokan viszont egyszerűen elnyomják magukban ezt az érzést. Olyanok is akadnak, akik frappánsnak szánt, de kínos szöveggel próbálják leplezni a zavarukat - ezekre olvashatsz is néhány példát korábbi cikkünkben.

Ezt is szeretjük