Mitől esik igazán kísértésbe a férfi?

Lélekszáma elárulja

A lélek fontos feladatai olykor kísértések formájában jelennek meg. Nézd meg, a férfié melyek!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lélekszám azt a különleges rezgést fedi, amely a lélek jelenlegi életét meghatározza. Minden egyes számnak meghatározott tanulási feladatai vannak, és ezek a feladatok olykor kísértések formájában jelennek meg.

Mit mond a számmisztika a férfiról?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az embernek olykor szükségszerűen bele kell sétálnia bizonyos csapdákba, hogy ezáltal minél nagyobb tudatosságra tegyen szert, és a jövőben el tudja kerülni a kísértéseket.

Így számolj!

A lélekszámot a név magánhangzóiból számolhatod ki. Az ékezetes alakokat ékezet nélküliként számold ki. Akit például Kiss Endrének hívnak, annak a lélekszáma:

1+5+5 = 11, a kapott számot egyjegyűig redukálva a végeredmény a 2-es lélekszám.

A B C D E F G
1 2 3 4 5 8 3
H I J K L M N
5 1 1 2 3 4 5
O Ö P Q R S T
7 O+E 8 1 2 3 4
U Ü V W X Y Z
6 U+E 6 6 6 1 7

 

1-es lélekszám

Az 1-est könnyen elragadja a hatalomvágy, és ha azt érzi, valakit képes irányítani, könnyen abba a kísértésbe eshet, hogy az illetőt magától függőnek tekinti. Irányítási vágya olykor épp a segítőkészség színében tűnik fel, és úgy érzi, mindenki problémájára tudja a megoldást. Fontos számára, hogy erőteljes fellépése csodálatra méltónak tűnjön, és hajlamos türelmetlenné válni másokkal szemben.

2-es lélekszám

A 2-es lélekszámú ember érzékeny a metafizika és a spiritualitás iránt, ám épp ez ejtheti kísértésbe. Hajlamos ugyanis eltávolodni a földi problémáktól, illetve eltagadni a nehézségeket. Előfordulhat, hogy éteri magasságokban keresi a boldogulást, és igyekszik elmenekülni a konfliktusok elől. Ezért befolyásolhatóvá válhat, és fenntartások nélkül hihet annak, aki megvilágosodást ígér számára.

3-as lélekszám

A 3-asok nehezen állnak ellen a bókoknak, és hajlamosak hinni annak, aki dicséretekkel és ígéretekkel halmozza el őket. Ilyenkor gyakran nem mérlegelik a szavak súlyát, és olyan helyzetekbe keveredhetnek, ahol az orruknál fogva vezetik őket. Ám az éremnek két oldala van, hiszen más helyzetekben ők működnek felelőtlen ígérgetőként, amikor a könnyű préda reményében elcsábítanak valakit, akitől hamar eltávolodhatnak.

4-es lélekszám

A 4-esek egyik legnagyobb kísértése a munkamánia. Hajlamosak lehetnek túlhajtani magukat, és olykor nem veszik észre, hogy teljesítménycentrikusságukkal megbántják a környezetüket. Annál is inkább hajlanak erre, mert az érzelmi kérdésekkel hadilábon állhatnak, és gyakran elbizonytalanodnak, hogyan is fejezhetnék ki gyengédségüket. Gyakran ott kötelezik el magukat, legyen szó hivatásról vagy kapcsolatról, ahol teljesítményüket elismerik.

5-ös lélekszám

Az 5-ösök fontos életfeladata, hogy az isteni önvaló és a személyiség vágyai között döntsenek. Ezért gyakran kerülnek olyan helyzetbe, ahol az élet próbára teszi őket, hogy alacsonyabb rendű vágyaikon dolgozzanak. Hajlamosak alacsonyabb rendű énjük kielégülése céljából érzéki örömöket keresni, és nehezen állnak ellen testük kísértéseinek. Ám a fejlett tudatosságú 5-ösöket tapasztalásaik széles tárháza képessé teszi arra, hogy nemet mondjanak a pillanatnyi örömök csábítására.

6-os lélekszám

A 6-osokat könnyen elragadják a külsőségek, és hajlamosak elmerülni az üres szépség csábításában. Olykor túlzottan ragaszkodnak elképzelt ideáljaikhoz, melyek egy tökéletes, ám nem létező társhoz fűződnek. Gyakran elhamarkodottan beleszeretnek valakibe, akire kivetítik a bennük élő képet, ám hamar rájönnek, hogy tévedtek, és indulnak a következő lehetőség felé. A 6-osok fontos feladata, hogy megtanulják elválasztani a külső és a belső szépséget.

7-es lélekszám

A 7-esek könnyen elbizonytalanodnak, és kísértésbe esnek, hogy a kákán is csomót keressenek. Az egyik pillanatban úgy érzik, minden rendben, a másikban pedig úgy, hogy minden javíthatatlanul elromlott. Ilyenkor hajlamosak körmönfont, logikusnak látszó magyarázatokat keresni az érzéseikre - nem számolva azzal, hogy magukat is félrevezetik. Ám ahogy fejlődik a bölcsességük, képesek meglátni és uralni ezt a mintát.

8-as lélekszám

A 8-asok legnagyobb kísértése a pénz. Bizonyos 8-asok számára az anyagi gazdagság mindennél fontosabb, és háttérbe szoríthatja az élet más területeit. Előfordulhat, hogy elragadja őket a pénz hajhászása, és bármilyen kecsegtetőnek tűnő üzletbe hajlamosak gondolkodás nélkül beleugrani. Rosszabb esetben néhány 8-as a pénzt az irányítás eszközének tekintheti. Fontos feladatuk, hogy megtanulják elengedni a földi javak iránti túlzó vágyukat.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

9-es lélekszám

A 9-esek olyan világról álmodnak, melyben nincs félreértés, nincs kritika és ego általi fenyegetettség, ám idealizmusuk túlzott naivitásba és hiszékenységbe sodorhatja őket. Hajlamosak lehetnek letagadni a problémákat, és kísértésbe esnek, hogy ne vegyék észre az apró jeleket, melyek valami rossz előérzetét hordozzák, és csak akkor kapnak észbe, amikor már késő. Fontos megtanulniuk, hogy szembe tudjanak nézni a tényekkel.

Cikkünk megírásában Lynn Buess Örök számmisztika című könyve segített.

Ezt is szeretjük