"Hol vegyek óvszert?" - Erre voltak kíváncsiak a magyarok idén
Te is rákerestél?
A Google idén is összegezte a legnépszerűbb kereséseket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Paul Walker, az Éjjel-Nappal Budapest, a Voice és Krasznai Tünde vezeti a Google idei magyar keresési toplistáit. Az évente nyilvánosságra hozott, népszerű kereséseket összesítő listákból kiderül, hogy kik és mik keltették fel leginkább az ország érdeklődését, hogy milyen ügyek, botrányok és mindennapi problémák foglalkoztatták leginkább Magyarországot 2013-ban.

A legnépszerűbb netes keresések között feltűnik többek közt a Nemzeti Színház, a palacsinta receptje, de az is, hogy "mi a szerelem?".

Idén is készült toplista

A Google minden év végén bemutatja a keresési toplistákat, az úgynevezett Zeitgeist listákat. A Google a keresőbe világszerte évente beírt több mint 1000 milliárd kifejezést összegzi, az így születő keresési toplisták pedig minden évben tükröt tartanak az egyes országoknak és az egész világnak.

A népszerű kereséseket kétféle módon mérik. A legtöbbször keresett kifejezések mellett egy összetettebb statisztikai módszerrel a Google az év új kedvenceit, érdekességeit, feltörekvő sztárjait azonosítja.

Ehhez az év megugrott kereséseit szűrik ki, amelyeknél az előző évhez képest a legnagyobb mértékben ugrott meg a keresések száma, úgy, hogy ez a fokozott érdeklődés huzamosabb ideig fent is maradt.

A keresési toplisták elkészítéséhez anonim, statisztikailag összesített keresési információkat használnak.

Havi 100 milliárd keresés

Az internet elterjedésével együtt alapvetően változott meg az információszerzés módja is. Ezt jól jellemzi, hogy ma már havonta több mint 100 milliárd keresést indítanak az oldalon. Azonban még így is 100 Google keresésből átlagosan 15 olyan van, amelyre korábban még soha senki nem keresett.

Eredmények

Az alábbi listában a számok mellett az első helyen az abszolút toplistát, vagyis a Magyarországon 2013-ban megugrott keresések eredményeit láthatod, mellettük a felsorolásban pedig a hazai és külföldi személyek, a 2013-ban megugrott keresések helyezkednek el.

1. Paul Walker; Paul Walker
2. Éjjel Nappal Budapest; Krasznai Tünde
3. Voice; ByeAlex
4. Krasznai Tünde; Pikali Gerda
5. Sztárban Sztár; Szepesi Nikolett
6. Eurovision 2013; Berki Krisztián
7. Bérkalkulátor 2013; Nelson Mandela
8. Árvíz; Katalin hercegnő
9. ByeAlex; Olvasztó Imre
10. Street View; Erőss Zsolt

Magyarországon az idén legtöbbször keresett színházak toplistájának első három helyén a Nemzeti Színház, a Madách Színház és a Vígszínház helyezkedik el.

Magyarországon az idén legtöbbször keresett múzeumok közül a Szépművészeti Múzeum, a Közlekedési Múzeum és a Nemzeti Múzeum a dobogós.

A legtöbben arra voltak kíváncsiak, hogy melyik a legolcsóbb legolcsóbb repülőjegy, a legolcsóbb taxi és a legolcsóbb gumi, de sokszor beírták a keresőbe azt is, hogy "hol vegyek telefont", "hol vegyek eurót" és "hol vegyek óvszert".

A keresett receptek közül a palacsinta, a gofri és a muffin volt a legnépszerűbb, a diéták közül pedig a 90 napos, a paleolit és a GI vitte a prímet. 

A "Mi a/Mi az" kérdések közül a "mi a szerelem", a "mi az a reflux" és a "mi az aszcendensem" foglalja el az első három helyet, a hogyan kezdetű kérdések közül pedig a "hogyan kell csókolózni", a "hogy írjuk helyesen" és a "hogyan fogyjak le" témák foglalkoztatták a leginkább a magyarokat 2013-ban.

Az egész világra vonatkozó 2013-as keresési toplistáit erre a linkre kattintva nézheted meg.

Ezt is szeretjük