Gyűjtés a VV5-ben az éhező gyerekeknek: érdemes pénzt küldeni?

A tavalyi adatok alapján igen: a program 81%-os sikerrel zárult, 14 ezer családon segítettek.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tavaly több mint 170 millió forintot gyűjtöttek a ValóVilág 4 játékosai a rászoruló gyerekeknek, családoknak. A pénz az Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadójaként is tevékenykedő Hegedűs Zsuzsa alapítványához került. A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány és az RTL Klub idén is elindította az adománygyűjtést, mi pedig annak jártunk utána, a tavalyi akció milyen eredményekkel zárult, érdemes-e támogatni a projektet.

Az országos akció tavaly áprilistól augusztus végéig tartott, az adományozás során két vagy több gyermeket nevelő, étkezési támogatásban részesülő, halmozottan hátrányos családok kaphattak a háztáji gazdálkodáshoz szükséges vetőmagot, kishaszonállatot, például nyulat, baromfit. 

Ez idén sem lesz másként, a különbség, hogy az újonnan csatlakozó családok mellett most minden eddig támogatott család vetőmaghoz juthat, a mini háztáji gazdaságot kialakító közösségek pedig további kishaszonállatokat kapnak majd. A tervek szerint 2012-ben közel hatszáz település vehet részt a programban.

Voltak problémák

A családok, miután megkapják a termeléshez szükséges alapanyagokat, gyakorlatilag azt csinálnak vele, amit akarnak. Saját döntésük, hogy azonnal értékesítik az adományt, vagy arra használják, amire való, és megteremtik az önellátó gazdálkodás feltételeit.

A nagy szabadságnak meg is lett az eredménye, az akció után nem sokkal sorra lehetett olyan beszámolókat olvasni, melyek szerint az adományt az érintettek eladták, elcserélték.

81%-os hatékonyság

A kezdeményezés ettől függetlenül kiemelkedő eredménnyel zárult, Hegedűs Zsuzsa önkormányzati beszámolók alapján arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a program hatékonysága átlagosan 81%-os volt, a bevont háromszáz település közül 71-ben az akció sikeressége elérte a 100%-ot. 

Akiknek az élet maga a pokol

Nézegess képeket!

Elolvasom

A tavalyi program során több mint 14 ezer családon tudott segíteni az alapítvány, rajtuk kívül még mintegy 50 ezer halmozottan hátrányos helyzetű család él Magyarország 47 leghátrányosabb helyzetű, ötezer lélekszám alatti településén.

- Ha ezeknek a felét jövőre ugyanilyen lehetőséghez tudjuk juttatni, két év múlva pedig a másik felét, akkor 2013-ra szinte minden hátrányos helyzetű családon segíteni lehet - fogalmazott az MTI-nek Hegedűs Zsuzsa.

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

Sms-t szerdától lehet küldeni

Kérdés, hogy idén is össze tudják-e gyűjteni a tavalyi meglepően magas összeget. Akkor sms-küldéssel is adakozhattál, a VV5-ben kedden még csak az alapítvány számlaszámát mutatták, szerdától viszont megint lehet sms-ben és telefonhívással is adakozni. A hívással és az sms-el 250 forinttal támogatod a projektet.

Dobsi Adrienn, a VV5 sajtósa kérdésünkre, hogy miért megint ezt az alapítványt választották, szóba került-e más szervezet, és ha nem, miért nem, elmondta: tavaly a ValóVilág műsorának segítségével sikerült egy hét alatt 177 millió forintot összegyűjteni a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány részére, ennek az adománynak köszönhetően mintegy 15 ezer családon tudtak segíteni. Mivel még 50 ezer család vár segítségre úgy gondolták, hogy felületet biztosítanak az alapítványnak és továbbra is támogatják a célkitűzésüket, hogy ne legyen Magyarországon egy alultáplált kisgyerek sem.

Ezt is szeretjük