Milyen gyermekkori sérelmek befolyásolnak?

Hold-jegyed megmutatja

Rapszodikus szülői magatartás vagy kevés odafigyelés? Mindez negatív hatással lehet kapcsolataidra.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyermekkor - az összes szépségével együtt - olykor nem könnyű. Azok a hatások, melyek akkor értek, felnőtt életedet és kapcsolataidat is nagyban befolyásolhatják. Ha kiszámolod Hold-jegyed, megtudhatod, hogyan.

Nem tudod, melyik jegyben áll a Holdad? Számold ki horoszkópkészítő programunk segítségével! Kattints ide! »

Kos

Kos Holdadnak köszönhetően életedet már egészen kicsi gyermekkorodban a nyugtalanság érzése hatotta át. Mindig feszült volt a légkör körülötted - épp ezért gyakran fenyegetve érezted magad. Féltél, ha magadra hagytak, sokszor nem tudtad, mi fog történni veled. Ez a bizonytalanság kihat felnőtt életedre is. Mindennek köszönhetően gyakran előfordul veled, hogy a félelem által vezérelve görcsösen kapaszkodsz másokba.

Bika

Születésedtől fogva azt nevelték beléd, hogy rendkívül fontos, hogy tartozz valahová - és ne maradj soha magadra. Te el is fogadtad ezt az álláspontot, néha azonban valahol mélyen sértve érezted magad, amiért mindig volt valami, ami nálad fontosabb. A Hold-horoszkóp szerint a családban te csak egyvalaki voltál, és sosem kaptál kellő figyelmet. Ettől függetlenül felnőttként is igen fontosnak érzed, hogy ne maradj egyedül - így olykor előfordul, hogy egyenlőtlen kapcsolatokba bonyolódsz.

Ikrek

Gyermekkorodban ritkán esett szó érzésekről - vagy, ha mégis, inkább csak tartalmatlan frázisokban. Valószínűleg kevés melegséget és ölelést kaptál. Bár mindent elmeséltek, amire kíváncsi voltál, és sokat foglalkoztak veled, nem tudtak elég simogatást adni neked. Ez sokáig fájt neked, de idővel elfogadtad. Mindennek hiánya azonban felnőttkorodban visszaköszön a kapcsolataidban. Ikrek Holdadnak köszönhetően valószínűleg te sem vagy képes elég - fizikai szinten megnyilvánuló – szeretetet adni.

Rák

A Hold-horoszkóp szerint gyermekként igen érzékeny és sírós voltál. Ezt azonban környezeted igen nehezen tudta tolerálni. Gyakran megesett, hogy rád szóltak: ne pityeregj folyton. Te pedig eleget is tettél a felszólításnak. Belül azonban a világon semmi sem változott - megmaradtál ugyanannak az érzékeny gyermeknek. Ez a tulajdonságod könnyen rányomhatja bélyegét felnőtt kapcsolataidra - gyakran megesik ugyanis, hogy nem tudsz megnyílni mások előtt.

Oroszlán

Nagyban meghatározza életedet a gyermekkorod otthonában uralkodó felfokozott légkör. Szüleid számára rendkívül fontos voltál - és lépten-nyomon ki is mutatták szeretetüket. Emellett azonban, ha rossz kedvük volt, azt sem rejtették soha véka alá. Ilyenkor gyakran megesett, hogy rajtad csattant az ostor. Jó darabig nem értetted ezt az érzelmi hullámvasutat, de idővel belenőttél. Oroszlán Holdadnak köszönhetően felnőttként ugyanez a rapszodikus viselkedés jellemző rád a kapcsolataidban.

Szűz

Félős gyerek voltál. Sok mindent nem értettél a világból, és gyakran az volt az érzésed, terhére vagy a környezetednek. A Hold-horoszkóp szerint épp ezért furdalt a lelkiismeret, és igyekeztél meghúzni magadat. Mindemellett rendkívüli módon szomjaztál a tudásra - de nem kaptál kellő eligazítást a világ dolgait illetően. Így megesik, hogy felnőttként is félsz kérdezni - inkább magad jársz utána a dolgoknak. Pedig emberi kapcsolataid ezáltal könnyen leépülhetnek.

Mérleg

Családotokban valószínűleg harmónia uralkodott. Megtanultad, milyen fontos műveltnek lenni, illetve kulturáltan viselkedni. Szüleid talán túlzásba is estek ez utóbbi terén: nem igazán volt szabad ordítanod, ha valami fájt. Mindennek hatására felnőttként igen kifinomult ember vált belőled. De ezzel együtt azt is megtanultad, hogy érzelmeidet igen visszafogottan, hűvösen mutasd ki. Ez azonban egy őszinte, nyílt kapcsolatban nem feltétlenül előny.

Skorpió

Az a bizonyos képzeletbeli léc magasabban volt, semmint, hogy elérhetted volna. Ez a fájdalmas tapasztalat pedig mélyen beivódott a lelkedbe. Egy darabig agyonhajszoltad magad - az iskolában kitűnő tanuló voltál, csak azért, hogy bizonyíts szüleidnek. Ám idővel rájöttél, hogy nem sok értelme van mindennek. A Hold-horoszkóp szerint ezért kamaszkorodra viselkedésed a visszájára fordult: azóta többnyire azt akarod bizonyítani, mennyire nem érdekel mások véleménye.

Nyilas

Holdadból adódóan te már gyermekként is arra vágytál, hogy nagy legyél. Mindig a magasba törekedtél, hogy meglássanak, hogy elismerjék érdemeidet. Valószínűleg épp ezért kaptad meg sokszor, hogy ne legyél olyan nagyra magaddal - ez pedig mélységesen elkeserített. Felnőttként is folytonosan azon vagy, hogy bebizonyítsd szeretteidnek, mennyire sokra vagy hivatott. Ám ez a fajta viselkedés hosszútávon kimondottan idegesítő lehet.

Bak

A Hold-horoszkóp szerint koraérett gyerek voltál, igen hamar felnőttél. Ezt szüleid is észrevették - így aztán gyorsan eljött az az idő, amikor felelősséget kellett vállalnod. Bár valóban okos és értelmes gyerek voltál, nem készültél fel arra, hogy érzelmileg függetlenedj tőlük. Nehezen élted meg ezt az időszakot, és mély nyomot hagyott benned. Felnőttként többnyire képtelen vagy a játékra, illetve olykor a vidámságra is, ami nagyban megnehezíti kapcsolataid alakulását.

Vízöntő

Szüleid gyakran veszekedtek, és úgy érezted, a te feladatod, hogy egyetértést teremts közöttük. Ezt rengeteg csalafinta játékkal és fantáziával akartad elérni. Idővel azonban érzékenységed már nem volt a régi – kicsit belefásultál a sok békéltetésbe. Ennek ellenére továbbra is játszottál, de a szívedet már nem adtad bele. Ez a fajta viselkedés pedig beléd ivódott. Holdad hatására gyakran felnőttként is csak a felszínen vagy vidám és felszabadult.

Halak

A Hold-horoszkóp szerint gyermekként gyakran érezted, hogy a felnőttek rohannak, nem törődnek veled, keresztülnéznek rajtad. Pedig annyi mindent szerettél volna megosztani velük. Sajnos azonban mindig volt valami nálad fontosabb dolguk. Mindez a keserű tapasztalat azzal a következménnyel járt, hogy felnőttként érzelmeidet, bár szeretnéd, sokszor képtelen vagy kimutatni. Mintha nem hinnéd, hogy valaki tényleg kíváncsi lehet rád.

Cikkünk Brigitte Hamann A belső gyermek a horoszkópban című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

  • horoszkóp
  • különleges horoszkóp

Rejtett gyermekkori sebek a horoszkópban

  • karma
  • horoszkóp

Szerelmi karma

Ezt is szeretjük