Milyen formájú a szemed? Így teheted hatalmassá!
A nyitott, élénk tekintetnek és a hatalmas, ártatlan szemeknek egy pasi sem tud ellenállni. Így forgasd az ecsetet a tökéletes eredményért!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nemrég már megmutattuk neked, mik lesznek a szezon divatszínei a szemfestésben, korántsem mindegy azonban, hogy hogyan forgatod az applikátorodat, vagyis hová kened a különböző árnyalatokat.

Attól függően, hogy milyen formájú a szemed, más és más sminkelési technikákkal teheted igézővé és hatalmassá: a szempillák tövébe húzott barna vonal és egy jó spirál a suliba bőven elég lesz, de a hétvégi buliba ennél többet is bedobhatsz az őzikeszemekért.

Közel ülő szemek

Ha a két szemed túl közel van egymáshoz, az optikailag kisebbnek mutathatja őket: egy képzeletbeli tökéletes arcon a szemek pontosan olyan távolságra helyezkednek el egymástól, mint amekkora az egyik szemed hosszúsága.

Arra kell tehát törekedned, hogy ezt az illúziót teremtsd meg.

Ehhez a legjobb, ha a klasszikus, belül világos és kifelé sötétedő szemfestési technikát alkalmazod.

A belső szemzugodra kerüljön egy egészen világos árnyalat, míg a külső szemzugodat satírozd sötétebbel, középen pedig most össze a két színt.

A mozgópontra - a szemhéjad azon részére, ami becsukva a pupilládat fedi - tehetsz egy egészen kevés, a szemfestékkel azonos színű, de csillogó festéket, ami még nyitottabbá és ragyogóbbá varázsolja a tekintetedet.

Távol ülő szemek

Nem kell profi sminkesnek lenned, hogy kitaláld: ha a közel ülő szemeket a belülről kifelé sötétedő festék teszi optimálissá, akkor a távol ülő szemeket éppen ellenkezőleg kell sminkelni.

Tilos tehát távol ülő szemek esetében a belső szemzug világosra festése: alkalmazz inkább fordított technikát, vagyis belülről kifelé világosodó színeket, vagy használj egyetlen árnyalatot. Nem javasolt a cicás szemfestés, mert ez optikailag még inkább eltávolítja egymástól a szemeket.

Még több a szemfestésről:

Mélyen ülő szemek

Az orrnyereg két oldalának mélyén megbújó szemek mindig árnyékban vannak, ezért nemcsak kisebbnek látszanak, de még a tekinteted is szomorúnak tűnik miattuk.

Kerüld a kékes szemfestékeket, mert ezek még sötétebbé tehetik a szemedet, szerezz be viszont egy korrektort, amivel eltüntetheted a szem alatti karikákat, így a tekinteted frissebb lesz. Ha az alsó pillasor tövét fehér szemceruzával kontrasztolod, az szintén nyíltabbá, pihentebbé varázsolja a tekintetedet.

A szemhéjadon használj világos vagy fényes színeket, és itt ne függőlegesen, hanem vízszintesen haladj a sötétebb árnyalat felé - tehát a szemöldökcsontot tompítsd egy sötétebb színnel, míg a szemhéjadra világosabb árnyalat kerüljön. Akárcsak a közel ülő szemek esetében, itt is érdemes a mozgópontra egy kevés fényes sminket tenni.

Ezt is szeretjük