Mikulásnak öltözve vitt karácsonyi ajándékot a katona az ukrán gyerekeknek: megható felvétel készül róla
Nem maradhattak ajándék nélkül a háború sújtotta területek gyermekei sem a december 19-ei ukrán Mikulás-napon.

GettyImages-1442041028
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rendhagyó módon telnek az ünnepek idén Ukrajnában. Nem maradhattak azonban ajándék nélkül a háború sújtotta területek gyermekei sem a december 19-ei ukrán Mikulás-napon.

A felszabadított területeket egy vonaton közlekedő Télapó járta be, az ostromlott Bahmutban pedig egy Mikulásnak öltözött katona csalt mosolyt az óvóhelyen karácsonyozók arcára.

Mikulásnak öltözött az ukrán katona

A december 19-ei ukrán Mikulás-nap alkalmából vonatra szállt a Mikulás, hogy a felszabadított területeken és a frontvonal környékén élő gyerekek se maradjanak idén ajándék nélkül, írja a fehérorosz Nexta cikke alapján a HVG.

Az öt napig közlekedő különleges Mikulás-vonat az ukrán vasúttársaság és az UNICEF közös akciójának a keretében járja be a donyecki, harkivi, mikolajivi és herszoni régiókat. A tervek szerint körülbelül 30 ezer ajándékot fognak szétosztani a gyermekeknek, és ünnepi előadásokkal is kedveskednek nekik. 

Az ostromlott Bahmutban pedig az egyik ukrán katona öltözött be Mikulásnak. A kék köntöst és golyóálló mellényt viselő Télapó még a legveszélyesebb területeket is meglátogatta, hogy ajándékokkal kedveskedjen az óvóhelyeken karácsonyozóknak. 

Öröm látni, ahogyan a Mikulásnak sikerül mosolyt csalni a legnehezebb helyzetben lévők arcára is. 

Honnan ered a hiedelem, hogy a Mikulás a kéményen csúszik le? - Egy 15. századi tudósnak is köze van hozzá

A kéménynek fontos szerepe van a folklórban.

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük