Miben vagy igazán jó?

Ujjaid megmutatják

Biztosan te is szívesen megtudnád, mit tartogat neked az élet. Ebben nagy segítség lehet a tenyérelemzés. Tudd meg, mik az erősségeid!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tenyérjóslást már időszámításunk előtt a 3. században is alkalmazták. Az elemzés foglalkozhat a tenyér vonalával, melyekből a múlt, a jelen és a jövő eseményeit tudhatjuk meg vagy a kéz és az ujjak formáját veheti górcső alá, ilyenkor az alkat és az jellem örökletes tulajdonságaiba nyerhetünk bepillantást. Tudod, hogy mik az erősségeid? Talán el sem hiszed, de egy szakavatott számára az ujjad formája tökéletesen elárulja.

Duzzadt első ujjperc - Erős akarat

Első lépésben hasonlítsd össze a három ujjpercedet! Ha egyforma hosszúak és vastagok, tökéletesen kiegyensúlyozott a személyiséged. Ez egy elég ritka eset, többnyire az egyik ujjperc nagyobb. Furcsán fog hangzani, de mindegyik ujjperc más-más jellemet takar. Ha az első ujjperced vastag, duzzadt, gumós, akkor hatalmas az akaraterőd, az esetek többségében a testi vágyak és a harag vezérel. Szenvedélyes kirohanásaid rémisztőek lehet a környezeted számára, minden apróságból drámát csinálsz.

Ha inkább jól fejlettnek látod az első ujjpercedet, akkor az a határozottságodat mutatja meg. Mindenre elszánt vagy, nem tűröd el, hogy bárki beleszóljon az életedbe, saját magad akarod irányítani a sorsodat. Harcolsz az igazadért, kiállsz a véleményed mellett. Már kis korodtól igyekszel kitűnni a tömegből, szorgalmasan tanulsz vagy sportolsz, mert a lehető legtöbbet szeretnéd kihozni magadból.

Telt második ujjperc - Hűvös logika

Azt már tudod, ha fejlettebb első ízületet, az határozottságot, logikus gondolkodást takar. Nézzük meg, mit jelent, ha a második ujjperced a hangsúlyosabb. Az akaraterő nálad kevésbé hangsúlyos, az eszed mellett a szíved is irányít. El sem tudod képzelni az életed érzékiség, érzelmesség nélkül, rideg érveléssel kevésbé lehet meggyőzni. Legtöbbször az érzelmek uralják a személyiségedet, ez olykor megnehezíti a választást jó és rossz között. Központi kérdés nálad az önkifejezés, legyen szó táncról, zenéről vagy festészetről.

15 nő, aki elnyerte a Nobel-díjat

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha a második ujjpercednek feltűnően keskeny a „dereka”, akkor elemző alkat vagy, minden oldalt behatóan megvizsgálsz, mielőtt döntenél. Ügyelsz a részletekre, minden eshetőséget, kockázati tényezőt figyelembe veszel. Egyetlen apró figyelmeztető jel sem kerülheti el a figyelmedet. Ideális terület számodra a tudomány világa, kutatásokban, a matematikában és az irodalmi tanulmányokban kiemelkedőt alkothatsz.

Az erősen kiszélesedő „derekú” második ujjperc ingerlékenységet, döntésképtelenséget és rögeszmés viselkedést sugall. Hajlamos vagy állandó szorongásban élni, minden felzaklat - sokszor egy véletlen megjegyzés vagy mások problémája is kiborít. Képes vagy egész nap az aggodalmaidat hangoztatni, siránkozni. Ezzel még mélyebbre taszítod magad az elkeseredésben. Próbálj meg kevesebbet aggódni, vedd lazán a dolgokat, és meglátod: a mosoly nagyszerű dolgokat vonz be az életedbe!

Erőteljesebb harmadik ujjperc - Érzéki csábítás

Minél erősebb a Vénusz-domb mellett található harmadik ujjperced, annál érzékibb vagy, egyúttal hajlamosabb a csapongásra, a romantikára, a képzelgésre, kizárólag rózsaszín szemüvegen át szemléled a világot. Hiszed, hogy meglátni és megszeretni egyetlen másodperc műve. A fellegekben jársz, nem szívesen nézel szembe a valósággal. Inkább elmenekülsz a saját kis világodba, hogy ezzel megvédhesd magad a csalódásoktól.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Ahogy az ujjperceknek, úgy az ujjak jellemzőinek is külön jelentősége van. Például a hüvelykujj hajlíthatósága rugalmasságot mutat, ha könnyen hátra tudod hajlítani, akkor nyitott személyiség vagy, aki szereti az újdonságokat, azonban ha merevebb az ujjad, az vasakaratot jelent. Számodra a hagyomány szent, eszedbe sem jut másként cselekedni, mint ahogy megszoktad.

Cikkünk Jon Dathen A tenyérjóslás kézikönyve című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

  • jelentés
  • személyiség

Miben vagy a legjobb?

Ezt is szeretjük