Mekkora veszélyt jelent az emberiségre a mesterséges intelligencia? Szertics Gergely AI-szakértővel beszélgettünk

A Femina Dilemma podcastjének legújabb epizódjában a mesterséges intelligencia forradalmáról, jövőjéről és a veszélyeiről volt szó.

Dilemma podcast - A mesterséges intelligencia jövője
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Femina.hu podcastjében tíz részen keresztül népszerű, mégis megosztó témákat boncolgatunk Pintér Ada műsorvezetővel, az adott téma szakértőjével és egy Femina-munkatárssal. A legfrissebb adásban az AI, vagyis a mesterséges intelligencia előretöréséről, jövőjéről és esetleges veszélyeiről dilemmáztunk.

A mesterséges intelligencia egyes vívmányai már napjainkban is körülvesznek minket. Elég csak a ChatGPT-re vagy a deepfake-videókra gondolni, de számtalan munkafolyamat során már most is alkalmazzák úgy, hogy észre sem vesszük. És ez még csak a kezdet. 

Dilemma podcast - A mesterséges intelligencia jövője

Valóban elveheti a munkánkat az AI? Vajon felnőtt-e az emberiség morálisan a mesterséges intelligencia használatára, vagy pusztító fegyver a kezünkben? Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától? Hogyan hasznosítható az oktatásban? Teremthet munkahelyeket? Hogyan áll most az AI jogi szabályozása világszerte? Hol van a határ: az emberiség használja a mesterséges intelligenciát, vagy már az AI határozza meg az egész életünket? 

Dilemma hetedik epizódjában a fenti kérdésekre Szertics Gergely, az AI Partners Kft. ügyvezetője, valamint Kazár Zalán Kristóf, a Femina vezető szerkesztő-újságírója és Pintér Ada műsorvezető kereste a választ. 

Borítókép: Femina.hu

Ezt is szeretjük