Varázslatos meseerdővé alakította át autista unokája hálószobáját a nagypapa - Megható videóval

A kisgyereknek egy új ágy kellett - a nagypapa pedig nem aprózta el a munkát.

Meseerdővé alakította autista unokája szobáját
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Valószínűleg minden gyerek megirigyelné a hároméves autista kisfiú hálószobáját. Nagypapája gondolt egyet, és valósággá változtatta a Micimackó szereplőinek meseerdejét.

 A férfi sokáig dolgozott a rendhagyó kuckón, és rengeteg munkát és odafigyelést fektetett bele. Az ágy egy kétszemélyes matracból áll, ami kerekeken fekszik, így könnyen ki-be lehet húzni ágyneműcserekor.

Videón a rendhagyó hálószoba

A belső teret birkózószőnyegekkel párnázta ki, hogy mindenhol biztonságos legyen. A meseerdő technikailag is a legkorszerűbben lett elkészítve: a világítás színe és erőssége állítható, kamerák, ventilátor, beépített Bluetooth-hangrendszer és hőmérséklet-szabályzó is található benne. Az ajtók csak belülről zárhatók, és a kuckó mindkét oldalán van ablak.

A Micimackó-birodalom teljesen tűzállóra készült, illetve riasztók is kerültek a lakba. A nagypapa még a helyi tűzoltósággal is egyeztetett, hogy a rendhagyó ágyikó valóban biztonságos-e a kisgyermek számára. 

So my grandson was in need of a Safety bed. I didn’t like what I could find or the prices so I built him one. Thought I’d share.
by u/libertyordeaaathh in Autism_Parenting

Természetesen ezek a funkciók nem csak a kisfiú szórakoztatása miatt kerültek bele. Az építéskor fontos volt, hogy egy biztonságos, mégis vidám tér készüljön, amiből szükség esetén a mentős gyorsan és könnyen ki tudja hozni a gyermeket. Az állítható világítás és a zene megnyugtatja a kisfiút, ha zaklatottá válna. A kipárnázott falak szintén a biztonságát szolgálják, hogy semmiképp se árthasson magának, vagy verje be a fejét, ha romlana az állapota.

Mivel a kisfiú hajlamos levetni magáról ruháit és pelenkáját, a hőmérséklet-szabályozás beépítése szintén fontos volt, így sosem lesz melege. Az autista gyerekek hajlamosak a befelé fordulásra, nehezen alakítanak ki szociális kapcsolatokat. A mesekuckó békét, nyugalmat és ingerszegény környezetet biztosít a kisfiúnak úgy, hogy a szülők is tehermentesebbek lehetnek, hiszen biztonságban tudhatják gyermeküket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

A férfi Redditen posztolta az ágyról készült videót, a bejegyzésében pedig azt írta, hogy szerette volna megkönnyíteni unokája mindennapjait. A kisgyerek könnyeivel küszködött, mikor megkapta új kis varázsbirodalmát. A nagypapa azóta elgondolkodott, hogy más beteg gyereknek is készít megrendelésre hasonló Százholdas Pagonyt. 

Olvass tovább: a Dumbo mese elefántjának megható igaz története

Sok Disney mese hátterében igaz történet húzódik. A kis elefántról szóló mese Dumbo, az afrikai elefánt tragikus élettörténetét jeleníti meg. 

A Dumbo mese aranyos elefántjának tragikus, igaz története: Jumbó ihlette a megható Disney-mesét

Elolvasom

(Címlapkép forrása: Reddit)

Ezt is szeretjük