Mennyire vagy intelligens?

Fejvonalad elárulja

Kíváncsi vagy rá, milyen intelligenciával bírsz? Tanulmányozd tenyeredet, és megtudod, vajon az eszedre vagy a szívedre hallgatsz!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tanulás során rengeteg új ismeretre tehetsz szert, ám az már születésed pillanatában eldől, milyen mértékű intelligenciával látott el a sors. Ez befolyásolja gondolkodásmódodat és döntési képességedet. Derítsd ki, mit árul el erről a tenyeredet átszelő fejvonal!

Érzelmek és gondolatok egyensúlya

Ha fejvonalad enyhén ívelve nyúlik a kezed közepe felé, és körülbelül két centiméterrel előtte ér véget, akkor életed fontos kérdéseiben egyaránt hallgatsz a megérzésekre és az észérvekre.
Ha a bal tenyered fejvonala halad ilyen irányban, akkor rendkívüli intelligenciával születtél. A fontos kérdésekre magad találod meg a választ, de legyél óvatos a döntéseknél, mert könnyen elragadnak az érzelmi indulatok. Kiválóan befogadod a környezetedből érkező ismereteket, és képes vagy ezeket átültetni a gyakorlatba.Jobb kezeden fedezed fel a fejvonal hasonló ívét? Ekkor számíthatsz rá, hogy lelked ellensúlyt képez a számtalan érvvel szemben, melyekkel vitapartnereid árasztanak el. Jól teszed, ha hallgatsz a belső hangra, mely megsúgja, hogyan cselekedj.

Realitás mindenek felett

Fejvonalad a csuklód felé kanyarodik? Gondolkodásmódod mindig reális alapokra támaszkodik, kitűnően rendszerezed az ismereteket és mindig logikusak a döntéseid. Mielőtt fontos lépésre szánod el magad, átgondoltan rendszerezed az érveket és a lehetőségeket.
Gondos tervezés nélkül nem vágsz bele új feladatba, így nem érnek váratlan meglepetések. Irigylésre méltó, ahogyan a pénzzel bánsz, soha nem esel a túlköltekezés csapdájába. Barátaid szívesen kérnek tanácsot tőled, hiszen mások helyzetét is gyorsan átlátod és megbízható javaslatokat adsz. Hivatásodban is érdemes kihasználni ezeket a képességeket, minden területen sikereket érhetsz el, ahol elemző képességre és megfontolt döntésekre van szükség.

Bátorság a változásokhoz

A kéz élének alsó részénél végződő fejvonal arra utal, hogy életedben új ötletek, elhatározások merülhetnek fel. Ha a bal kezeden látható ilyen rajzolat, akkor gondosan tervezett életudat meglepő akadály keresztezheti. Készen állsz a kockáztatásra, szilárd meggyőződéssel hagysz ott egy korábbi élethelyzetet.
Akár önszántadból, akár kényszer hatására teszed, nem sokat töprengsz a döntés előtt. Képes vagy hátat fordítani a megszokott dolgoknak, ha érzed, hogy egy új területen jobban kibontakozhatsz. Ha a jobb kezeden halad ilyen irányban a fejvonal, hirtelen változó gondolataid a környezetedet is összezavarhatják. Mielőtt belevágsz egy meglepő változtatásba, hallgasd meg ismerőseid véleményét is, és várj néhány napot a végleges döntéssel!

Ösztönök és vágyak vonásában

Ritka, különleges vonalvezetést látsz a tenyereden, ha fejvonalad a csuklónál, a tenyér közepén végződik. Gondolkodásod gyökere a családi kötelékekből, a tradíciókból vagy az ősi örökségekből ered.
Ha bal kezeden halad így a fejvonal, akkor ösztöneid erősen befolyásolják a döntéseidet. Kevésbé hallgatsz önmagad és mások észérveire, ellenben megérzed, hogyan kell cselekedned. Ez a képességed segíthet, hogy megtaláld a valóban hozzád illő életfeladatot, de érdemes mérlegelned a döntések előtt, vajon nem vakítottak-e el túlzottan a vágyaid.

A jobb tenyéren lefelé ívelő fejvonal azt jelzi, hogy ösztöneid gyakran tévedhetetlenül megsúgják, hogyan cselekedj. Ha képes vagy megkülönböztetni az álmokat a reálisan követhető céloktól, bátran hagyatkozhatsz ezekre a megérzésekre. Így nem kell attól tartanod, hogy elrugaszkodsz a valóságtól és csalódás ér.

Cikkünk Christiane Eisler-Mertz Kézelemzés című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

  • születésnap
  • jellem

Mikor születtél?

  • jelentés
  • személyiség

Miben vagy a legjobb?

Ezt is szeretjük