Mennyire tartanak szexinek a pasik?

Ujjaid elárulják

A kezed több mindent elárul rólad, mint gondolnád. Ujjaid arányából kiderül, mennyire látnak nőiesnek!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nemcsak az ezotéria és a tenyérjóslás híveit foglalkoztatják a kézből kiolvasható jelek, de a tudomány képviselői is egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak a kéz felé, melyből gyakran a jóslatokhoz hasonlóan előrejelzéseket olvasnak ki.

Az egyik ilyen kutatás abból indult ki, hogy a férfiaknak általában a gyűrűsujja, míg a nőknek a mutatóujja a hosszabb. Ennek oka abban keresendő, hogy a férfi és női nemi hormonok különbözőképpen hatnak a test arányaira, így az ujjakéra is.

A férfiak gyakran az első pillantás alapján döntik el, hogy szóba állnak-e a nővel, illetve azt, hogy mennyire találják vonzónak és nőiesnek. Ebben természetesen nemcsak az ujjaknak jut szerep, hanem az összbenyomás számít.

De ha meg akarsz róla győződni, hogy mennyire tartanak nőiesnek, illetve, hogy mit látnak benned a férfiak, hasonlítsd össze a mutató- és a gyűrűsujjadat! Bármelyik kezedet vizsgálhatod, de a jobb kézen határozottabban fogod látni a különbséget. A tenyér felőli oldalról nézz rá a kezedre! Az ujjak hossza a tenyér és az ujj találkozásánál található hajlattól az ujj végéig számít.

Hosszabb a gyűrűsujj

Ha a gyűrűsujjad hosszabb, akkor lehet, hogy inkább az olyan, férfias tulajdonságok kerülnek előtérbe személyiségedben, mint az önérvényesítés, és a határozottság. Lehet, hogy a karrieredet, illetve önmagad kibontakoztatását előtérbe helyezed a magánéleteddel szemben. Nem kizárt, hogy rámenősséged elsőre megijeszti a férfiakat. De ha nem hátrálnak meg, és szánnak időt arra, hogy megismerjenek, akkor energiád és lendületed bűvkörébe kerülnek, és rájönnek, hogy milyen könnyű veled egy hullámhosszra kerülni.

Miről árulkodnak a tenyered vonalai?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Rövidebb gyűrűsujj

Ha a gyűrűsujjad látványosan rövidebb, akkor vélhetően egy nagyon nőies nő vagy, akivel szívesen flörtölnek a férfiak. Bizonyára nincs hiányod az udvarlókban, akik örömmel sütkéreznek nőiséged holdudvarában. Emellett előtérbe kerülhet a gondoskodó hajlamod és női tulajdonságaid, úgymint a kedvesség, figyelem, az empátia vagy az intuíció, illetve az, hogy örömmel meghallgatod a másikat. Viszont abba a csapdába eshetsz, hogy túlzottan mások jólétének rendeled alá saját vágyaidat és célkitűzéseidet.

Nagyjából egyforma méretek

Ha nem látsz lényeges különbséget a két ujjad között, ez azt jelzi, hogy egyensúlyban vannak benned a férfias és nőies tulajdonságok. Képes vagy a sarkadra állni, ha arra van szükség, és nem dőlsz be könnyen a körülötted legyeskedők szép szavainak. Magabiztosságod imponál a férfiaknak, mint ahogy az is, hogy jól lehet veled beszélgetni, és feltehetően jó a humorérzéked, amit a férfiak különösen értékelnek. Ugyanakkor mindehhez nőies báj társul, valamint az, hogy tudod, mikor kell visszavonulót fújnod azért, hogy kissé elérhetetlennek tűnj, vagy kivárd, hogy a férfi lépjen.

A két kéz különbsége

A bal a nőies oldal, a jobb pedig a férfias, és a nőiességedre utaló másik jelölő lehet, ha a két kezeden a gyűrűsujjak azonos hosszúságúak. Egy több országra kiterjedő vizsgálatban kapcsolatot találtak az ujjarányok és a termékenység között. Úgy tűnik, a férfias ujjaránnyal rendelkező férfiaknak és a nőies ujjaránnyal rendelkező nőknek átlagosan több gyerekük születik. Érdekes adalék, hogy a férfias ujjarány bármelyik szülőnél is áll fenn, növeli a fiú utód születésének valószínűségét.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Bár az ujjarány akár fontos termékenységjelző is lehet, a párválasztásban mégsem elsősorban ez a döntő. Ez valószínűleg azért alakult így, mert az arc úgyis elárul mindent. A férfiarc szimmetriája ugyanis a férfias ujjaránnyal, míg a női arc szimmetriája a nőies ujjaránnyal áll kapcsolatban.

Ezt is szeretjük