Így változik a buszok és vonatok menetrendje a hosszú hétvégén: fontos dologra hívták fel a figyelmet
Több járat menetrendje is változik a hosszú hétvége miatt, nagyobb utasforgalomra is lehet számítani.

menetrend-hosszúhétvége1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Változik a menetrend a hosszú hétvégén a MÁV-Volán-csoport járatainál: a vonatok március 13-án és 14-én az ünnepnapi, március 15-én pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszai március 12-én a szokásos szabadnapi, viszont 13-án már a munkaszüneti napi, 14-én szabadnapi, 15-én pedig ünnepi és munkaszüneti napi menetrend szerint járnak - tudatta a MÁV-Volán-csoport pénteken az MTI-vel.

Érdemes automatánál vagy online jegyet venni

A kiemelt, forgalmasabb vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz - a lehetőségekhez képest - több kocsit kapcsolnak a helyjegy fogyásától függően. A megújult "Elvira" menetrendi keresőben már figyelhető az adott vonat ülőhelyfoglaltsága a helyjegyeladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő kapacitással közlekedő (InterCity, railjet) vonatokat - olvasható a közleményben.

menetrend-hosszúhétvége3
Fotó: Jászai Csaba / MTI

Felhívták a figyelmet arra, hogy a várható jelentős utasforgalom miatt és a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében érdemes a jegyváltáshoz igénybe venni az 5 százalékos kedvezményt nyújtó automatákat, vagy 10 százalékos kedvezménnyel az online jegyvásárlást a megújult Elvirán, vagy a MÁV applikációban.

A cikk az ajánló után folytatódik

A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt március 11-én 10 órától 15-én éjfélig vehetik igénybe. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőttcsoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményeikkel. A vasúttársaság több turisztikailag fontos vonalon kerékpárszállító kocsikat állít forgalomba március 12-től.

Közölték, március 14-én a H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint, a H7-es HÉV pedig a szombati napokon érvényes menetrend szerint jár. Március 15-én, kedden valamennyi HÉV-vonalon a munkaszüneti napi menetrend érvényes.

Így változik a tömegközlekedés Budapesten

A hosszú hétvégén, március 12-én a szombati, március 13-án a munkaszüneti napokon, március 14-én a szombati, március 15-én az ünnepnapokon, illetve a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek a fővárosi tömegközlekedési járatok - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

menetrend-hosszúhétvége2
Fotó: Róka László / MTI

A 3-as metró március 12-én és 13-án egész nap csak a Lehel tér és Újpest-központ között jár, Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni - közölték. Március 14-én és 15-én a szerelvények egész nap Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér, illetve a Lehel tér és Újpest-központ között közlekednek. A Nagyvárad tér és a Lehel tér között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni, de március 15-én az ünnepi rendezvények miatt további változásokra kell készülni a pótlóbusz közlekedésében.

Megbüntették a BKV-n, nem fizetett: végül közel 2 millió forintjába került a bliccelés

A BKK szigorított követeléskezelési módszerei miatt magasra rúghat a büntetés összege.

(Borítókép forrása: Jászai Csaba / MTI)

Ezt is szeretjük