Felcsúszik a hátadon a melltartód? 3 fontos ok, amire nem gondoltál
Nézd meg, mit tehetsz, ha neked is meggyűlik a bajod a melltartó fránya hátsó pántjával!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A melltartó hasznos ruhadarab, mert nemcsak megtart, de formál is, ugyanakkor nagyon kényelmetlen tud lenni, főleg, ha nem a megfelelő darabot viseled.

Sokan küzdenek a folyton felcsúszó melltartó problémájával - vajon van megoldás, vagy örökre így kell viselned a fehérneműt?

Méretgondok

Természetesen van megoldás, ez pedig az esetek többségében egy másik melltartó, amelynek megfelelő a mérete. Sokan évekig, évtizedekig hordanak ugyanakkora melltartót, mire rájönnek, valójában nem is ez az ideális nagyság számukra, és sokkal kényelmesebb, ha sikerül rátalálni a valós méretre.

Ha felcsúszik a melltartód, akkor valószínűleg kicsi a kosár, és a pánt is túl rövid, de az is lehet, hogy a körméret szűk a hátadra.

Ha kíváncsi vagy, hogyan állapíthatod meg a pontos melltartóméretedet, olvasd el korábbi cikkünket, amelyből sok fontos tudnivaló kiderül!

Ha még mindig nem vagy biztos afelől, hogy mekkora cicifixet kellene viselned, kérd ki egy szakértő véleményét: a legtöbb fehérneműt árusító üzletben örömmel a rendelkezésedre állnak, ha segítségre van szükséged a témával kapcsolatban.

A pánt hosszúsága

A melltartó felcsúszásának másik leggyakoribb oka, ha a két pánt túl rövidre van húzva - ez különösen azok esetében igaz, akiket a természet nagy mellekkel áldott meg. Lehet, hogy amikor felveszed a fehérneműt, még úgy érzed, hogy így betonbiztosan tart, de amint eltelik egy kis idő, a cicid súlya lehúzza a melltartót, és mivel a két vékony pánt hosszúsága rögzített, nem ez fog elengedni, hanem a hátsó rész csúszik majd fel.

Próbáld ki, hogy akkor is elmozdul-e a cicifix a helyéről, ha hosszabbra, de még kényelmes és stabil állapotba engeded a pántokat - ha nem, akkor biztos, hogy ez volt a gond.

Nem megfelelő fazon

Nemcsak a méret a lényeg: az is fontos, hogy a melltartód fazonja a cicid formájának és méretének megfelelő legyen. Nagy mellekhez például nem a legjobb választás a félkosaras vagy merevítő nélküli melltartó, mert egyik sem elég masszív ahhoz, hogy megtartsa a nagyobb súlyú ciciket - ez pedig szintén magyarázhatja az izgága hátsó pántot.

Kis mellek esetében szerencséd van a fazonnal, mert szinte bármelyiket választhatod, de ha nagyobb a cicid, érdemes kikísérletezni, hogy melyik a legkényelmesebb szabás, amely tart is, és a helyén is marad.

Ezt is szeretjük