Tények, amiket neked is tudnod kell a mellről
Sokan félnek, hogy a mellük eltér a normálistól, pedig valószínűleg semmi ok az aggodalomra - íme, pár fontos tudnivaló a mellről.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valószínűleg nincs két egyforma mell, az alaptulajdonságaik viszont nagyjából megegyeznek. Ez a két halmocska fontos szerepet játszik az életedben, ugyanakkor sok kérdést vet fel.

Íme, néhány fontos tény a mellről, amivel neked is tisztában kell lenned, hogy ne aggodalommal töltsd ki a mindennapjaidat.

Méret

Kevés nő van a világon, aki éppen olyan formában elégedett a melleivel, ahogy azok vannak. Sokan amiatt szomorkodnak, hogy túl kicsire nőtt, mások pedig túl nagy cicikre panaszkodnak. A probléma gyökere általában az, hogy félnek tőle, a férfiaknak csak tökéletes méretű mellekkel tetszenek.

De mi az a tökéletes méret? Nincs ilyen, mivel mindenkinek más arányú a teste. A férfiak között pedig rengetegen vannak, akik kifejezetten a kicsi vagy éppen a nagy melleket szeretik. Közhelyesen hangzik, de igaz, hogy aki szeret, annak úgy leszel tökéletes, ahogy vagy.

Ha amiatt érzed rosszul magad, hogy eltér egymástól a melleid mérete, akkor sincs okod az aggodalomra, ugyanis a legtöbb nőnek kisebb az egyik melle, mint a másik. Ha úgy látod, hogy a különbség szembetűnő, szivacsos melltartóval korrigálhatod a differenciát.

Forma

Sokak melle már tiniként elkezd veszíteni a ruganyosságából, kerekségéből. Ez ellen nem tudsz sok mindent tenni, mert sajnos leginkább a genetika számlájára írható. Visszafordítani csak műtéttel lehet, de persze van néhány befolyásoló tényező, amit ha kiiktatsz, késleltetheted a folyamatot.

Jót tesz például, ha nem alszol hason, nem viselsz a nap minden percében szoros melltartót, és mellizom-erősítő gyakorlatokat végzel. Ilyen lehet még a hideg-meleg váltózuhany is.

Akkor sem szabad kétségbeesned, ha már bekövetkezett a forma megváltozása, különösen, ha nagy cicikkel rendelkezel, ilyenkor ugyanis azok súlyuknál fogva nem tudnak olyan stabilan állni, mint szeretnéd. Ha itt is a fiúk véleményét tartod szem előtt, feleslegesen aggódsz, ugyanis több felmérés igazolja, hogy nem zavarja őket, ha a barátnőjük melle nem olyan feszes, mint egy gumilabda - annál jobban értékelik, hogy természetes.

Egyebek

Érdemes tisztában lenned vele, hogy a nők többségének van néhány szőrszál a mellén, ami - ha nem ölt rendellenes méreteket - még nem utal semmiféle hormonzavarra vagy betegségre.

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Nincs miért aggódnod akkor sem, ha befelé forduló mellbimbód van: ez is természetes jelenség. Ha viszont már túl vagy a fejlődés szakaszán, és az addig kiugró bimbó fordul befelé, nem árt orvoshoz fordulni, mert ez betegséget jelezhet.

Ezt is szeretjük