A 4 legvadabb tévhit a H1N1-vírusról
A H1N1 hónapok óta rettegésben tartja a világot - és izgatja az összeesküvés híveinek fantáziáját. Íme, a négy legvadabb teória.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A WHO - az ENSZ egészségügyi világszervezete - már hónapokkal ezelőtt azt javasolta, hogy az egyes országok szerezzék be a H1N1-oltóanyagot, a világjárvány ugyanis elkerülhetetlen. Azóta már Magyarországon is szedett halálos áldozatot az új kór, ám a többség még mindig vonakodik elgondolkodni azon, hogy beoltassa-e magát.

Az átlagosnál súlyosabb tüdőkárosodást okozó és meglepően ellenálló vírus állítólag rokoni kapcsolatban áll azzal az influenzatörzzsel, melyből az első világháború utáni, ötvenmillió ember halálát okozó spanyolnátha-járvány kiindult.

Sokan ugyanakkor titkos társaságok még titkosabb szerveződését sejtik a háttérben. Ezúttal a legbizarrabb feltételezések között válogattunk.

Mohó vállalatok, őrült tudósok

Ki ne gondolna világjárványok idején arra, hogy a gyógyszergyártók milyen jól keresnek majd a betegeken? Most sincs ez másképp, ráadásul már a bűnbakot is megnevezték a Baxter Healthcare Corporation személyében, mely elsőként, már 2007 nyarán rendelkezett az oltóanyaggal.
Néhányan még messzebbre tekintenek, és a kínai, valamint szovjet tudósokat teszik felelőssé a járványért, akik hosszú évtizedekig tartó fagyasztás után most engedték szabadjára a vírusokat. Mások a WHO-t tartják felelősnek, mely állítólag egy osztrák gyógyszercéggel karöltve hozta létre a H1N1 halálos mutációját, és így próbál jelentős bevételre szert tenni.

Oltóanyag, amellyel irányíthatnak

A legvadabb elképzelések egyike szerint a járvány tulajdonképpen nem is létezik, csupán egy különleges chipet akarnak az emberekbe bejuttatni az oltások révén. A kis nanorészecskék segítségével - az elmélet szerint - befolyásolhatóak lennénk, és az ügy hátterében állók - akiket a források természetesen nem neveznek meg - ismernék minden lépésünket.

A végső céljuk ugyanakkor nem a polgárok irányítása, hanem likvidálása, vagyis a kis chip segítségével tartanák egészséges szinten a folyton növekvő földi népességet.

Az Al-Kaida a vírus hátterében

A teória abból a tényből indul ki, hogy a muszlimok nem esznek disznóhúst, márpedig a H1N1-et korábban sertésinfluenzának nevezték.

Később csak azért keresztelték át, nehogy nagy károkat okozzon a gazdasági világválság miatt amúgy is jelentős gondokkal küszködő állattenyésztésnek.
Most már csak az a kérdés, miért éppen Mexikót támadta meg elsőként Oszama bin Laden iszlám terrorszervezete? Az összeesküvés-elmélet hívei szerint éppen azért, mert onnan könnyen átterjedhet a kór a gyűlölt amerikaiakhoz.

Mondvacsinált világjárvány

Az újságírókat sokan és sok mindenért tették már felelőssé, így ebben az esetben sem kerülhették el a sorsukat. Egyesek szerint az egész H1N1-ügyet ők fújták fel, hogy növeljék az olvasottságot, a nézettséget, ezzel együtt pedig a bevételeiket és a nyereségüket, mely a válság éveiben jelentősen megcsappant.

A nyomtatott sajtó munkatársait mások azért tartják különösen veszélyesnek, mert igazolványaikkal akár a kormányzati laborokba is bejuthatnak.

Tiszta tér, tiszta lélegzet

Az Ambiance Provenacle fertőtlenítő és frissítő hatású keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült. Összetevőinek, a kakukkfűnek, a levendulának és a rozmaringnak köszönhetően semlegesíti a teret, valamint baktérium- és vírusölő hatással bír, ami a téli időszakban kifejezetten hasznos, de az év más szakaszaiban is hatékony segítség lehet. Ajánlott mindenkinek, aki felfrissülésre vagy épp a levegő megtisztítására vágyik.

Tudj meg róla többet!

Promóció

A teória hívei szerint pedig aztán az újságokba rejtve - mert ki is gyanakodna ezekre a jelentéktelen papírdarabokra - szórják szét szó szerint a veszélyes vírusokat világszerte.

Ezt is szeretjük