Mégis lesz idén is fényvillamos Budapesten: ebben lesz más, mint a korábbiak
A Fényfüggönyös Villamos néhány dologban ugyan különbözik a megszokott fényvillamosoktól, de garantáltan az emberek szívébe fogja lopni magát.

GettyImages-96502380
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a BKK néhány hete bejelentette, hogy idén takarékossági okokból nem lesz fényvillamos, most kiderült, hogy a BKV mégis útjára enged egy különleges, karácsonyi fényekkel díszített villamost.

A Fényfüggönyös Villamos néhány dologban ugyan különbözik a megszokott fényvillamosoktól, de garantáltan az emberek szívébe fogja lopni magát. 

Mégis lesz idén fényvillamos Budapesten

A 2009 óta közlekedő fényvillamos az adventi időszak egyik nagyon fontos budapesti jelképe. A jármű annyira népszerű lett, hogy sokan csak azért utaztak a fővárosba az ország más pontjairól és külföldről, hogy utazhassanak rajta. A BKV idővel egy egész flottát kialakított a karácsonyi fényekben pompázó villamosokból. 

Az energiakrízisnek köszönhetően a flotta idén sajnos nem indulhatott el, de a BKV megoldást talált rá, hogy valamilyen módon segítsenek átérezni az ádventi várakozás időszakának szépségét. 

A vállalat idén az energiahatékonyság jegyében díszített fel fényfüggönnyel egy KCSV-7-es járművet. A típus alkalmas rá, hogy pluszenergia felhasználása nélkül üzemeltesse a jármű tetején lévő oldallemezről „lehulló” fényfüggönyt egy különleges, fékezési energiát visszatápláló rendszerrel, olvasható a BKV közleményében.

A vállalat célja a Fényfüggönyös Villamossal egy energiahatékony, visszafogott megvalósítás volt, amely a jelenlegi helyzethez igazodva úgy tud örömet szerezni az utasaiknak, hogy közben nem növeli az energiaszámlát. A BKV bízik benne, hogy jövőre már megszokott módon várhatjuk az ünnepeket. 

A villamos december 16-án indul, és egészen január 8-ig szállítja utasait. Kivilágítással mindennap körülbelül 15.30 és 22 óra között közlekedik. A Fényfüggönyös Villamos közlekedése valós időben követhető a bkk.hu/unnepijaratok oldalon.

Bár a jármű kicsit különbözik a megszokott fényvillamostól, az biztos, hogy gyorsan bele fogja lopni magát az emberek szívébe, és segít majd karácsonyi hangulatba kerülni a hideg és borús decemberi napokon. 

Karácsonyi meseházat varázsolt baranyai otthonából a négygyermekes családapa: tömegek járnak a csodájára

Megint gyönyörű karácsonyi fényekbe öltöztette otthonát a hosszúhetényi Füsz Tibor.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük