Van olyan megcsalás, amit nem lehet megbocsátani?
Ezt teheted, ha megtörténik
Dupla csapás, ha a szerelmed a legjobb barátnőddel lép félre.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha egy kapcsolatban félrelépésre derül fény, az mindig fájdalmas, de ha ráadásul az egyik fél legjobb barátja tölti be a csábító szerepét, az tovább ront a helyzeten.

Sokan úgy gondolják, ez kimeríti a megbocsáthatatlan tett fogalmát, mások nehezen, de túllépnek rajta. Ha te is ebben a cipőben jársz, és egyszerre kellett csalódnod a legjobb barátnődben és a pasidban is, olvasd el tippjeinket!

Túlélés

Bármennyire is nehéz, mindenekelőtt magaddal törődj, ne azzal a két emberrel, akik iránt elveszett a bizalmad. Tudd, hogy ez az eset a te értékedből semmit nem vont le, és még ha voltak is gondok a kapcsolatotokban, nem ez lett volna a megoldás a pasi részéről. Ahhoz, hogy túltedd magad a dolgon, rendbe kell tenned az önbizalmad - erről korábbi cikkünkben bővebben is olvashatsz.

Ha jólesik, nyugodtan mondd el a véleményed kulturált formában, összeszedetten mindkét félnek, ettől te is megnyugszol egy kicsit, és talán ők is jobban érzik majd a helyzet súlyát - ez után azonban próbálj meg nem foglalkozni velük, akár együtt maradnak, akár nem.

Tegyél szert új barátokra, esetleg nézegess fórumokat, ahová hasonló problémával küzdő emberek írtak: ha tudod, hogy nem vagy egyedül, valamivel könnyebb lesz a lelked, és még akár segíthettek is egymásnak feldolgozni a traumát.

Ha nem egyértelmű a szakítás

Ha úgy derül fény a megcsalásra, hogy a pasi látszólag szánja-bánja bűnét, és a bocsánatodért könyörög, valamint arra kér, hogy folytassátok, nagyon gondolkozz el, mielőtt ebbe belemész. Gondold végig, hogy meg tudsz-e bocsátani, ér-e ennyit ez a srác, és idővel, valamint a saját szabályok lefektetésével képes leszel-e újra bízni benne. Egy ilyen törés általában tönkreteszi a viszonyt, de persze vannak kivételek. Ebben a helyzetben megérdemled, hogy csak magadra gondolj, illetve arra, te hogyan fogod érezni magad ezután a kapcsolatban.

Mi a helyzet a barátnővel?

Ebben a helyzetben lehet, hogy sokkal nagyobb fájdalmat okoz az, hogy a legjobb barátnőd csalódást okozott, mint a pasi félrelépése. Megeshet, hogy idővel túllépsz a sérelmeken, és közös munkával megpróbáljátok visszaállítani a bizalmat, de a csomó valószínűleg mindig megmarad majd.

Talán mindketten, sőt, mindhárman jobban jártok, ha nem erőltetitek a dolgot, és amennyire a helyzet engedi, békében elváltok. Ne forralj bosszút, mert bár most - jogosan - úgy érezheted, megérdemelnék, de rosszul is elsülhet a dolog, és később a saját bűntudatoddal is el kell majd számolnod.

Ezt is szeretjük