Meg lehet bocsátani, ha megcsaltak? Egy fiú és egy lány véleménye
Vajon helyreállhat a rend egy kapcsolatban, ha kiderült, hogy valamelyikőtök félrelépett?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy megcsalás nagyon komoly dolog, és nem szép a másikkal szemben, akár a fiú tette, akár a lány.

Vajon meg lehet bocsátani egy félrelépést? Egy fiú, Peti - 20 - és egy lány, Kata - 19 - véleményét kérdeztük. A fiatalok már más témában is megszólaltak, a korábbi cikkért kattints ide!

Egy lány véleménye

Szerintem sosem lehet igazán, őszintén megbocsátani egy megcsalást, a tüske mindig ott lesz az emberben - kezdi Kata. - Ahhoz, hogy egyáltalán megpróbáljam, nagyon kell szeretnem a másikat.

Attól is függ, hogy adok-e még egy lehetőséget, hogy mi történt: hogy csak egyszeri alkalom volt-e, csók volt-e, vagy szex is, voltak-e mögötte érzelmek, én buktattam-e le, vagy magától vallotta be.

Az is fontos, hogy ki volt az, akivel félrelépett, ha valami idegen, ismeretlen csaj, akkor is nagyon rossz a helyzet, de még mindig nem annyira, mintha mondjuk a legjobb barátnőm vagy a húgom lett volna.

Lehet adni új esélyt, de szerintem nem lehet túllépni egy megcsaláson, elfelejteni meg még inkább lehetetlen. Van, amikor meg lehet próbálni, mondjuk egy házasságban, vagy, ahol nagyon nagy a szerelem, ahol vannak gyerekek, és több minden összeköt, de egy nem túl régi kapcsolatban nem nagyon van értelme, hiszen, ha már az elején megtörtént, akkor megette a fene az egészet.

Jelek, hogy félrelép a pasi

Mielőtt bizonyíték nélkül gyanúsítgatni kezdenéd a barátodat, nézd meg, melyek a megcsalásról árulkodó legjellemzőbb jelek!

Így vélekedik egy fiú

Nem tartom magam féltékeny típusnak, sok mindent elnézek a barátnőmnek, de, ha csókolózott valaki mással, miközben velem jár, vagy ne adj' Isten lefekszik mással, akkor azért nem veregetem meg a vállát - mondja Peti.

- El tudom képzelni, hogy megbocsátanék egyetlen alkalmat, de akkor nagyon őszinte megbánást kell tanúsítania, és soha többé nem szabad megtörténnie, mert másodszorra már tuti, hogy repül, ha lebukik, márpedig le fog.

Ha érzelmek is voltak a dologban, akkor lehet, hogy nem is akarja a bocsánatomat, de, ha akarná is, nem hiszem, hogy menne, hiszen, ha már jelentett is valamit a dolog, az sokkal durvább félrelépés, érzelmi megcsalás, mint akkor, ha csak testiség lett volna.

Ezt is szeretjük