Fontos intézkedést hozott a MÁV a járvány miatt: sokaknak kedvez a döntés
A MÁV meghosszabbította a nemzetközi jegyek díjmentes visszatérítését.

vonat-fertotlenites
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a MÁV-Start kezelési költség nélkül visszatéríti a nála vásárolt, április 30-ig érvényes nemzetközi menetjegyek, nemzetközi jegyek árát is célországtól függetlenül, amennyiben az utas lemond az utazásról - közölte a vasúttársaság csütörtökön a honlapján. Eredetileg az április 11-ig érvényes jegyek árát térítették vissza, de a helyzetre való tekintettel kiterjesztették a lehetőséget.

A nemzetközi jegyek jelenleg az előírásoknak megfelelően korlátozás nélkül megválthatók azokra a vonatokra, amelyek közlekedésében nincs ismert korlátozás.

Hol kérhető a visszatérítés?

Ismertetik, hogy a jegypénztárban vásárolt nemzetközi jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be az utasok a visszatérítési kérelmüket, de elektronikus úton is jelezhetik az eszrevetel@mav-start.hu címen, ebben az esetben az eredeti menetjegyet postai úton el kell juttatni az ügyfélszolgálatra, az 1426 Budapest, Pf.: 56. címre.

Ha a pénztárban bankkártyával vagy készpénzzel vásárolt nemzetközi menetjegy értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot, azonnali visszatérítését kérheti az utas személyesen a nemzetközi pénztárakban vagy a személyes ügyfélszolgálatokon, bankkártyás vásárlás esetén a menetjegy értékét a pénztárban visszautalják bankszámlára.

Az 50 ezer forintnál nagyobb értékű menetjegyek esetében a vasúttársaság honlapjáról is letölthető visszatérítési igénybejelentő nyomtatványt kell kitölteni, a menetjegy értékét a megadott számlaszámra utalja vissza a vasúttársaság.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Melyik nem a koronavírus jellemző tünete? 

Bár olykor félelmetesnek tűnik a járvánnyal együtt fellépő bizonytalanság, a pánik helyett fontos betartani az intézkedéseket. A legfontosabb teendők mellett persze néhány további kérdést is jó, ha tudsz a vírusról és a fertőzések megelőzéséről.

Ezt is szeretjük