A Volánbusz után a MÁV is bejelentette: hosszabb ideig érvényesek a bérletek
Öt nappal kiterjesztette a MÁV a szeptemberi bérletek érvényességét.

vonat
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Volánbuszhoz hasonlóan a MÁV is öt nappal kiterjesztette a szeptemberi havi és első félhavi bérletek érvényességét, és elfogadja a szeptemberi dolgozó- és tanulóbérleteket, így azok csütörtöktől érvényesek az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése alapján.

A MÁV-Start közleményében azt írta, az intézkedés célja a tanév fennakadásmentes indítása, a pénztári várakozási idők csökkentése és az utasok színvonalasabb kiszolgálása.

A vasúttársaság a március 11-én elrendelt veszélyhelyzet megszüntetését követő 180. napig még elfogadja a közszolgáltatási utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, de időközben lejárt, hivatalos okmányokat. A 2019/20-as tanévre, vagy a 2019/20-as tanév egy félévére érvényesített diákigazolványokat legfeljebb december közepéig fogadják el - írták.

A cikk az ajánló után folytatódik

Felhívták a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásáért a vonatokon is kötelező a száj és az orr eltakarása. A vasúttársaság munkatársai az elmúlt hetekben a Készenléti Rendőrséggel, a polgárőrséggel és a vagyonőrökkel közösen több mint kétezer vonaton tartottak szúrópróbaszerű ellenőrzést, és figyelmeztették a maszk nélkül utazókat - olvasható a közleményben.

Fotók: Getty Images

4 óra az út Európa leggyönyörűbb vasútvonalán

A vasút olyannyira kuriózum, hogy még a Google Utcakép szolgáltatása is feldolgozta - egyedüli vonatútként: teherkocsival fotózták végig a vonalat.

Ezt is szeretjük