10-ből 8 magyar szerint nagy baj lesz: te mit válaszolnál erre a kérdésre?

Arról kérdezték a magyarokat, min emésztik magukat a leginkább.

nagykep?cikkid=165304&kep=aggodo-no-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

Te min emészted magad? Honfitársaink 79%-a szerint összességében rossz irányba haladnak a dolgok hazánkban. Nem mi, magyarok vagyunk azonban a legelégedetlenebb nemzet, az európaiak közül a spanyolok, az olaszok és a franciák is kritikusabbak saját országuk történéseivel szemben.

Mi leginkább az egészségügy helyzete miatt aggódunk, 59%-nyian említették az első számú problémának. Ezzel az aránnyal világelsők vagyunk, máshol korántsem okoz az embereknek ekkora nehézséget az életnek e területe.

A magyarok problémarangsorában a második-harmadik helyen - szinte az egészségüggyel azonos említési aránnyal, 58, illetve 56%-kal - a pénzügyi és politikai korrupció, valamint az elszegényedés és a társadalmi egyenlőtlenség következik. A világon összességében a munkanélküliség számít a legnagyobb gondnak - 38%-kal -, nálunk ez a sorban csak a negyedik: 31% aggódik emiatt - derül ki az Ipsos legfrissebb, augusztusi és szeptemberi felméréséből, melyhez 25 ország 18 ezer, 16 és 64 év közötti lakosát kérdezték meg.

Ezt is szeretjük