Boldoggá tesz, segít a fogyásban, és évente csak legfeljebb 10 ezer forintba kerül

A magyarok 65%-a csinálja is.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magyar lakosság biciklipárti, a 18-69 évesek közel 70%-a rendelkezik saját kerékpárral, és 65%-uk, ha csak alkalmanként is, de szokott kerékpározni, ötödük pedig szinte mindennap biciklire pattan - derül ki a legfrissebb Cofidis Hitel Monitor országos reprezentatív kutatásból.

A lakosság kétharmada a biciklit a mindennapi közlekedésre alkalmas eszköznek tartja, ugyanennyien vélik azt is, hogy még mindig nincs Magyarországon elég bicikliút ahhoz, hogy a kerékpár a mindennapi közlekedés része legyen. A biciklizők többségét leginkább az motiválná, ha több lenne a kerékpárút. 

A jelenlegi körülmények között csak négyből egy felnőtt közlekedik rendszeresen kerékpárral. A magyarok kerékpárra legfeljebb 10 ezer forintot költenek évente. Ha új kerékpár vásárlásában gondolkoznak, nem mennek 60 ezer forint fölé. 

Az Eurobarométer nemzetközi felmérés adatai szerint Magyarország a rendszeres kerékpárhasználat tekintetében a negyedik legjobban teljesítő ország volt az EU-ban 2013-ban, a megkérdezettek 45%-a hetente legalább egyszer ült kerékpárra. Ezzel szemben 2017-re ezek a számok változtak: a kutatás szerint visszaesés érzékelhető, mert jelenleg csupán 35% mondja ugyanezt.

Ezt is szeretjük