Magyar politikusok legmeglepőbb posztjai a Facebookon
"A hideg sör rákkeltő"
Nemcsak te, a politikusok is használják a Facebookot. 2. rész.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Előző cikkünkben a Facebookozó pártelnököket vettük sorra, ám a közösségi oldalt nemcsak ők használják, hanem számtalan más politikus is – jobbról és balról egyaránt.

Tarlós István

Fent van az oldalon Tarlós István főpolgármester, aki 2009 szeptemberében csatlakozott a Facebookhoz, ettől függetlenül nem posztol túl sokat, sőt, adatlapja meglehetősen ritkán frissül. A főpolgármester egyébként főként olyan cikkeket, híreket tesz ki, amelyekben ő szerepel, a személyesebb hangvételű posztokat hanyagolja.

Talán az egyetlen személyesebb hangvételű bejegyzése ez volt: Tizenöt évesen hallottam az első dalokat a Beatlestől, a The Animals-től és a Rolling Stones-tól. Ez a hangzás elementáris hatással volt rám, ma is ha utazom, ezt hallgatom. Nemrég Budapesten járt Eric Burdon, a The Animals oszlopos tagja, akivel találkozhattam. Elmondhatatlan élmény egy ilyen találkozás. Emlékeznek a House Of The Rising Sun-ra?

Szanyi Tibor

Szanyi Tibor, az MSZP politikusa a legnagyobb arc a Facebookon. Szanyi az egyetlen, aki nemcsak kampányszövegeket posztol, hanem mindent, ami eszébe jut. Szanyi január közepén például ezt írta ki: Egy tudományos műhely megállapította, hogy a hideg sör rákkeltő. A laborban ugyanis kiömlött egy korsó hideg sör egy alvó rákra, s az nyomban felébredt. :)))

Ráadásul Szanyi a saját promózását is lazán tálalja, egy Mokka-beli szereplését például így vezette be: Reggel negyed 8 felé Mokka. Addig alvás. :)))) A politikus az ellenzék bírálását is humoros formában teszi, ebben a témakörben az eddigi legjobb posztja ez volt: Rendet akarok! A klasszikus "elkúrtuk" szó "screwed up"-ként jelent meg az angolszász sajtóban. Tessék felfogni, hogy az "elkúrtuk" az történelmileg is foglalt. A Fellegi-féle "fucked up" tiszta fordítása: "elbasztuk".

Ezt egyébként Szanyi akkor tette ki, amikor Fellegi Tamás miniszterről az jelent meg a sajtóban, hogy a Gyurcsány-féle elkúrtuk szót használta egy külföldi interjúban.

Kubatov Gábor

A Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor is a Facebook-közösség oszlopos tagja, bár régebben, az országgyűlési választási kampány idején többet posztolt, mint mostanában. Kubatov eddigi legszórakoztatóbb bejegyzése a Fidesz mikulásbulijáról szólt. A mikulás Kubatov volt, a Facebookon pedig végigkattingathattuk a képeket a mikulásruhába öltözött pártigazgatóról.

De Kubatov gyerekkori képeket is tett már fel magáról, születésnapján pedig a kislánya egyik rajzát osztotta meg a következő kísérőszöveggel: Tegnap voltam 44. Nem szoktam az ilyen alkalmaknak nagy jelentőséget tulajdonítani, hogy miért írom meg most mégis? Emma lányomtól, aki hét éves, ezt a képet kaptam ajándékba :)! Az ilyen pillanatokért érdemes minden :)!!!

Orbán Anita

Cikkünk kakukktojása Orbán Anita. A Fidesz képviselőnőjét addig érdekelte a Facebook, amíg kampányolt, utána eltűnt a színről. Utolsó bejegyzése 2010. február 7-én ez volt:

Kedves Csoporttagok! A hír igaz, egészségügyi okok miatt sajnos mégsem tudom vállalni a jelöltséget, ezért visszalépek. Nagyon köszönöm Nektek a sok-sok személyes és elektronikus üzenetet, jókívánságot, bíztatást, buzdítást! Ez a csoport természetesen továbbra is működni fog, hogy így is kapcsolatban tudjunk maradni! Ugyanúgy fogok majd írni, linkelni és válaszolni, csak most sajnos egy kicsit ritkábban, mint eddig.

Orbán Anita azóta nem írt semmit a Facebookon. Visszalépéséről egyébként nem árt tudni, hogy arra pont néhány nappal azelőtt került sor, hogy kiderült: a rendőrség vizsgálja a BKV és a CEMI tanácsadó cég között 2007-ben megkötött szerződést, amelynek köszönhetően a cég 10 hónap alatt 287 millió forintot kapott tanácsaiért a BKV-tól. A CEMI egyik korábbi "ügyvezető partnere" Orbán Anita férje, Orbán Krisztián volt.

Ezt is szeretjük