Magyar férfi ötlete segíti a Harvey hurrikán károsultjain Amerikában
A magyar fejlesztésű szoftvert a kárelhárításnál használják Texasban.

mentes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyar fejlesztésű szoftvert használnak a Harvey hurrikán okozta károk felmérésénél Texasban. A DOTO System nevű új, komplex programcsomag a katasztrófa utáni kárfelmérést és a helyreállítás tervezési folyamatát rövidíti meg: a korábban szokásos 36-60 napról akár 30 percre vagy még kevesebbre.

Az okostelefonon és táblagépeken is futó alkalmazás segítségével egy-egy kárhelyszínt, súlyosságától függően, 15-20 perc alatt fel lehet mérni, és a program automatikus jelentést generál az észak-karolinai baptista missziós szervezet szövetségi katasztrófaelhárítási koordinátorához, valamint a biztosítókhoz. Ezzel jelentősen csökken az adminisztráció elvégzéséhez szükséges idő is.

A szoftver segítségével pontosan dokumentálható az elvégzett munka is. A magyar Baptista Szeretetszolgálat munkatársai már több hete dolgoznak az észak-karolinai baptistákkal Neverland és Port Arthur településeken, 280 súlyosan sérült ház javításában segédkezve. A fejlesztés arra is alkalmas, hogy az önkéntes segítőket oda irányítsa, ahol valóban szükség van rájuk.

A cikk az ajánló után folytatódik

Galambos László ötletgazda, a fejlesztőcég tulajdonosa az MTI kérdésére elmondta: a szoftvert több mint 50 magyar programozó készítette el nyolc hónap alatt, és az első éles bevetésen Texasban zökkenőmentesen üzemelt.

Ezt is szeretjük