Trükkös módszerekkel emelnek árat: erre nagyon figyelj, ha itthon mész pihenni

Meglepő módszerekkel emelnek árat a magyarországi szálláshelyek.

GettyImages-1503424143
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mivel a magyarországi szálláshelyek már nem nagyon tudnak szobaárat emelni, trükkös módszerekkel próbálják meg növelni a vendégek számláit.

A szobaárak mellett ezért érdemes alaposan átnézni a kötelező költségelemeket, illetve azokat a szolgáltatásokat, amelyek korábban ingyenesek voltak, írta a Portfolio.

Magyar szálláshelyek áremelése

Mivel a Portfolio szerint a szállásadók mára annyira megdrágították a szobaárakat, hogy az elérte a vendégek tűréshatárát, most bújtatva emelik tovább az áraikat. 

A szobaárakon túli "csendes" áremeléseknek rengeteg fajtája van. A balatonszemesi Wellness Hotel Szindbád például "energiaköltség-hozzájárulást" vezetett be. Ennek ára a fűtési szezon előtt 1270 Ft/fő/éjszaka, fűtési szezon alatt  október 20-tól április 20-ig – pedig 3270 Ft/fő/éjszaka. A hotelben kötelező elemként bevezették a "minibárhasználati díjat" is, ami 1850 forint. A parkolás szintén fizetős lett náluk, ez 1270 forintba kerül éjszakánként. 

GettyImages-913095166
Fotó: wundervisuals / Getty Images Hungary

A hotel nem reagált a lap megkeresésére, de Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke arról beszélt a Portfoliónak, hogy minden szállodának magánügye, hogy marketingszempontból hogyan vezeti fel szolgáltatásai árait, de a szakember nem tudja elképzelni, hogy mostantól a szállodák fapados légitársaságokként működve mindenért pénzt kérnek majd. 

Sívó Roland, az AquaWorld Resort Budapest létesítményigazgatója a Portfolio kérdéseire válaszolva jelezte, hogy van olyan hotel a piacon, amelyik a kereslet-kínálati dinamikus szobaárazást használja árbevétele maximalizálásához, és van olyan, amelyik a szolgáltatási árakon igyekszik nagyobb árbevételt elérni.

- Általánosságban elmondható, hogy a szobaáraknál a piac elfogadóképessége a határán van - mondta el az igazgató. Az AquaWorld Resort Budapest csomagjaiból semmilyen szolgáltatást nem vettek ki, de kénytelenek voltak a kiegészítő szolgáltatásaik árait 10-15 százalékkal megemelni. 

 - Drágultak az ételek-italok, a munkaerő, a kozmetikai kezelések, és persze a mosás is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Flesch Tamás a szálláshelyek árával kapcsolatban így fogalmazott:

- Arra az élet ad majd választ, hogy elértük a vendégéjszakák árának tetőpontját, vagy sem. Ausztriában a vidéki szálláshelyek sokkal drágábbak még, mint a magyarországiak. (Ide kattintva megnézheted a leggyönyörűbb osztrák adventi vásárokról készült összeállításunkat.) A jelenlegi magyar inflációs és keresleti viszonyok mellett ugyanakkor úgy látjuk, hogy a vidéki szállodák jelenleg nem nagyon tudnak szobaárat emelni, pedig a költségeik tovább emelkednek. Csak Budapesten látunk arra teret, hogy az euróban megjelölt áraikat emelhetik még az itteni szállodák.

Tengerre néző szobát foglalt, de olyat kapott, amire senki nem számított volna: 10 nevetséges kép a szálláshelyekről

Van, hogy a netes képek és leírások nem egészen fedik a valóságot.

Tengerre néző szobát foglalt, de olyat kapott, amire senki nem számított volna: 10 nevetséges kép a szálláshelyekről

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük