Furcsa vendég szökött be a magyar közutasokhoz: a róla készült videó tarol az Instagramon

Úgy tűnik, hogy a közútkezelő telephelyein a kutyákon és macskákon kívül más állatok is megtalálhatók.

A Magyar Közút kecskegidája
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A Magyar Közút Zrt. nemrég bemutatta, hogy egy alig négyhetes kiskutyával bővült jászberényi mérnökségének állománya. Most azonban kiderült, hogy a közútkezelő telephelyein a kutyákon és macskákon kívül más állatok is megtalálhatók. 

A putnoki mérnökségnek ugyanis lett egy kecskegidája, aki olyan otthonosan mozog a telephelyen, hogy délutánonként úgy kell őt kitessékelni.

A Magyar Közút kecskegidája

Bár a kecske gazdái nem a közútkezelő munkatársai, az állat a közelben lakik, és rendszeresen átszökik a közutasokhoz. Egyszer megvendégelték, és azóta ha kiszabadul, meglátogatja őket, és meg sem áll a műhelycsarnokig.

 A kecske gazdájának olyan jó a viszonya a putnoki közutasokkal, hogy nemrég megkérte őket, hogy vigyázzanak az állatra, amíg ő távol lesz néhány napig. A videón látható cuki felvételeket a "kecskeszitting" alatt készítették a Magyar Közút munkatársai. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Elbűvölően cuki, alig ismert kis állat lett az év emlőse 2022-ben

A törpeegeret választotta 2022-ben az év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium, röviden AM és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével.

Elbűvölően cuki, alig ismert kis állat lett az év emlőse 2022-ben

Nyolc éve indították útjára az év emlőse kezdeményezést, hogy felhívják a figyelmet a kiválasztott védett vagy fokozottan védett emlősfaj és környezete fontosságára.

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük