- Lesz magyarázat, csak még összeszedem magam
Miért távozik Süveges Gergő?
Süveges Gergő közölte, nem lesz tovább az M2 intendánsa. Mi történt?

beauty and style
Top olvasott cikkek

A héten az MTV két ismert arcáról derült ki, hogy állást vált. Elsőként D. Tóth Krisztáról tudatták, hogy távozik a Híradóból, majd Süveges Gergőről, hogy a továbbiakban nem lesz a gyerekcsatornává átalakuló M2 intendánsa. Mi állhat a háttérben?

D. Tóth Kriszta és Süveges Gergő évek óta az MTV-nek dolgozott, mindketten műsorvezetők. D. Tóth Kriszta az utóbbi időben a Híradót vezette, Süveges Gergőt pedig műsorvezetői feladatai mellett alig másfél hónapja nevezték ki a gyerekcsatornává alakuló M2 intendánsává.

Az MTV szerdán adott ki közleményt D. Tóth Kriszta távozásáról. Mint írták, jelenleg még egyeztetnek arról, hogy D. Tóth Krisztina pályafutását a közmédia egy másik műsorában folytatja-e.

A távozás okát szűkszavúan fejtették ki, az MTV csupán annyit közölt: annak részben családi, részben szakmai okai vannak. - A műsorvezető szeretne minél több időt tölteni a családjával, másfelől pedig 15 év politikai újságírás, televíziós tevékenység után váltani akar - közölték.

D. Tóth Kriszta a történésekről nem beszél, az Index ugyanakkor úgy tudja, hogy a műsorvezető nem jött ki jól az Echo TV-től érkezett és tavaly májusban kinevezett Élő Gábor hírigazgatóval, mivel szakmai igazgatása alatt a köztévé hírműsorai egyoldalúvá váltak, a kormányoldal sokkal nagyobb teret kap. Ugyanakkor felmondása összefügghet a lap szerint azzal is, hogy Nagylánykönyv címmel új gyerekregényre készül.

Ennél jóval nagyobb homály fedi Süveges Gergő hirtelen távozásának okát. A hivatalos közlemény szerint felmondását Süveges Gergő azzal indokolta, hogy műsorvezetői és intendánsi feladatait egyszerre csak a családja kárán folytathatná.
Ugyanakkor a magyarázatot megkérdőjelezi, hogy a távozásnak a bejelentést megelőző napon semmilyen jele nem volt, épp ellenkezőleg. Blogjára két nappal távozása előtt azt írta ki: Bréking: ma este 18 és 19 óra között a Klubrádióban, Rangos Katival beszélgetünk a Szabad sáv című műsorban.

- Lesz magyarázat, csak összeszedem magam

Ráadásul a blogon egészen más hangulatban beszél távozásáról. Egy felhasználó a hír megjelenése után számon kérte Süvegest, mondván, ha már „ezt az egész blogot mementóként hozta létre, akkor már annyival tartozik a blognak és nekik, hogy egy külön posztot ír az interjú - a Klub Rádió-s beszélgetés, a szerk. - és az MTI közlemény között eltelt órákról”. Süveges erre annyit írt: Igen. Sokaknak sokkal tartozom. Lesz poszt. Csak összeszedem magam.

Az MTV az ügyben annyit közölt: vesztettünk egy kreatív és ígéretes intendánst, de visszanyertünk egy népszerű és hiteles műsorvezetőt. Az MTV Zrt. vezérigazgatója emellett megköszönte Süveges intendánsként végzett munkáját, kiemelve, hogy a leendő ifjúsági és gyermekcsatorna már elindulása előtt érezhető népszerűségre tett szert, ami neki köszönhető.

Süveges Gergő egyébként egy február 3-án megjelent interjúban azt mondta: addig marad a helyén, amíg esélyét látja, hogy elképzelései megvalósulnak. Ha azonban nem teremtik meg működésének feltételeit, akkor abból azt a következtetést kell levonni, hogy mégsincs ilyen akarat, "és akkor nekem sincs több dolgom vele".

Ezt is szeretjük