Egyetlen mondat, amivel könnyedén lerázhatod a nyomulós pasit

Ha valaki túlságosan nyomul, akkor vesd be a következő lerázós dumákat! Ebből érteni fog!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak olyan kellemetlen alakok, akik nem értenek a szóból, és nem fogják fel, hogy te nem szeretnél tőlük az égvilágon semmit.

Ilyenkor két dolgot tehetsz, az első, hogy melegebb éghajlatra küldöd őket a buli közepén, de talán ennél kifinomultabb - és kevésbé kínos - megoldás, ha a megfelelő kulcsszavakat kiejtve tereled tovább a nemkívánatos társaságot.

- A barátom hamarosan befut

Ezzel egyszerre két dolgot is jelzel, először is azt, hogy te már foglalt vagy, és szereted a párodat, másodszor pedig azt, hogy hamarosan ő is megérkezik, és valószínűleg nem örülne, hogy a barátnőjét egy másik pasi kerülgeti.

Ezt abban az esetben is bevetheted, ha éppen nincs párod, bár abból a szempontból kockázatos lehet, hogy a matricaként tapadó srác esetleg visszatér, és számon kéri rajtad, hogy hol van a kedvesed.

- Felmentésem van táncból, bocsi

A nyomulós pasik gyakran elengedik az üres frázisokat a fülük mellett, csak az udvariatlan szóból értenek. Természetesen ennek is megvannak a fokozatai, nem kell mindjárt a másik édesanyját szidni, sőt, a legjobb, ha el sem fajul idáig a dolog.

Ezért, ha például táncolni hív egy olyan srác, aki nem tetszik, egy mosoly kíséretében válaszold neki azt, hogy felmentésed van táncból, kérj bocsánatot, majd fordulj vissza a barátnőidhez. Ezzel egyértelműen a tudtára adhatod, hogy lezártnak tekinted a beszélgetést - és a továbbiakat is.

- Köszönöm, de már van italom

Az udvariasság néha célravezetőbb, mint ha flegmán próbálnád odébb tessékelni a másikat. Ha megkérdezi, meghívhat-e egy italra, válaszold bátran, hogy köszönöd, de mint ő is látja, már van italod, nincs szükséged újabbra.

Esetleg meg is emelheted a poharadat, hogy nyomatékosítsd a mondandódat. Ha ennek ellenére sem sikerül lerázni, akkor akár azt is hozzáteheted, hogy később sem leszel szomjas.

Persze mindezt lehetőleg mosolyogva tedd, és a hangod is legyen barátságos, illetve egy icipicit sajnálkozó, ezzel megadod a fiúnak az esélyt, hogy kudarcélmény nélkül távozzon.

Ezt is szeretjük