Leengedett egy kamerát a férfi a lefolyójába: elállt a lélegzete, amikor meglátta, hogy milyen lények élnek benne

Sok háztartásban előfordulhatnak ezek az állatok.

Lények a lefolyóban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ijesztő felfedezést tett egy háztulajdonos, amikor tüzetesen megvizsgálta az egyik lefolyóját. Az esetről felvétel is készült, ami felborzolta a kedélyeket az interneten.

Lények a lefolyóban

Múlt hét vasárnap egy Reddit-felhasználó nem mindennapi felvételt tett közzé a platformon, melyhez csak ennyit írt: "Mi ez a szörnyeteg a lefolyómban?!", szúrta ki a Unilad.

A videón az látható, ahogy a lakástulajdonos egy kamerát enged a házában található egyik lefolyóba, amelynek mélyén különös, űrlényszerű csápok tekeregnek. 

Wtf is this monster in my drain?!
byu/SquishyPoop23 inWTF

A kommentelőknek gyorsan sikerült azonosítani a bizarr külsejű entitást. Az nem egyetlen lény volt, hanem több száz csővájóféreg egy kolóniába rendeződve. 

A csővájóférgek - vagy más néven tubifexek - olyan apró lények, melyek általában tavak, folyók és esetenként csatornavezetékek üledékeiben élnek.

Az All About Worms szakportál szerint a speciális férgek előszeretettel telepednek meg csővezetékekben is, hogy az ott összegyűlő baktériumokkal táplálkozzanak. A férgek általában nagy csoportokba rendeződnek, ahogyan az az internetre feltöltött videón is látható. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Bizarr külsejük ellenére a csővájóférgek teljesen ártalmatlanok az emberre. Az All About Worms azt tanácsolja, hogy ha valaki ilyen lényekkel találkozik a háztartásában, akkor az elpusztításuk helyett inkább költöztesse őket egy pocsolyába. Feltéve, ha elég erős a gyomra hozzá.

Nemrég egy másik féregfajról is beszámoltunk, ami Magyarországon is megjelent. A ragadozóról, ami 27 centiméteresre is megnőhet, ide kattintva olvashatsz részletesebben.

Sokan csinálják a mobiljukkal, pedig tönkreteheti a készüléket: a gyártó hívta fel rá a figyelmet

Régóta elterjedt ez a dolog a mobiltelefonokkal kapcsolatban, pedig nagyon rosszat tesz a készülékekkel.

Elolvasom

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük