Mutatjuk minden idők legnagyobb repülő állatait: az egyik őslény szárnya nagyobb volt, mint egy busz

A repülő gigászok sorában olyan is szerepel, melynek egy szárnya meghaladta egy busz hosszát.

Legnagyobb repülő állatok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha valaki feltenné a kérdést, melyik lehet minden idők legnagyobb madara, sok embernek automatikusan a strucc jutna eszébe, vagy a jókora királypingvin.

Bár ezek az élőlények valóban tekintélyes méretű teremtések, röpképtelenek: gyalogszerrel közlekednek, és a pingvin legfeljebb a víz alatti szárnyalást gyakorolja. Sokkal izgalmasabb az a kérdés, hogy melyek a valaha volt legnagyobb, repülni is képes élőlények: képzeljünk csak el egy, az égen sikló repülőgépet, és helyettesítsük be egy igazi élőlénnyel. A valaha volt legnagyobb repülő állatok között volt, amelyik elérte ezt a méretet is, szárnyaik egyenként egy busz hosszúságával értek fel. A ma élő repülő gigászok között madarak és denevérek is helyet kapnak. Adottságaik ugyancsak rendkívüliek, sokuk szárnyfesztávolsága egy felnőtt ember magasságát teszi ki.

Képeken minden idők legnagyobb repülő állatai

A következő képeken bemutatjuk minden idők legnagyobb ismert repülő állatait ősmadaraktól a ma élő óriásokig. Nemhiába mondják, hogy a mai madarak az őslények leszármazottai.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Ezt is szeretjük