Elképesztően ritka jelenséget fotóztak a műholdak a Föld légkörében
A közelmúltban rendkívül ritka jelenséget örökítettek meg a műholdak segítségével.

légköri gravitáció nyitó
beauty and style
Top olvasott cikkek

A japán Himavari-8 műholdnak október 21-én sikerült lencsevégre kapnia a légköri hullámok jelenségét, ami igen ritkán válik láthatóvá.

A történést Ausztrália partjaitól északra érzékelték. Ezeket a hullámzó fehér vonalakat feltehetően a Pilbara területén létrejött vihargócok okozhatták. A hullámok a szárazföldtől az óceán felé irányultak úgy, mintha csak a víz felszíne fodrozódna.

Ezen önmagában még nem kell meglepődni, hiszen a légkör is lényegében folyadékként viselkedik, és e jellemzője akadályok esetén is megmutatkozik. Így amikor a légáramlat beleütközött az Indiai óceán felett levő párás a levegőbe, koncentrikus felhősávok képében láthatóvá váltak, ami viszont már ritkábban fordul elő.

Ráadásul jelen esetben még barnás porhulladék is megszínezte a légáramlatot, amivel a hullámok még könnyebben észrevehetővé váltak. A különleges megfigyelésről a számolt be.

A 7 leghíresebb NASA-fotó, amin ufókat láthatsz

Az alábbi felvételekről az ufóhívők állítják, hogy idegen élet nyomait örökítették meg, ám ezt a NASA hivatalosan még egyetlen esetben sem ismerte el. Szerinted mit kaptak lencsevégre az űrben? 

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük