Szeretnél 500 ezer forintot keresni havonta? Ezekkel a munkákkal sikerülhet

Meglepően sok állást kínálnak a legjobban fizető munkakörökben.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Két új kutatást megvizsgálva kiderül, a legjobban fizetett szakmák nem is olyan ritkák. A legjobban fizető állásokra rengeteg embert keresnek, jóval többet, mint egyes kisebb bért adó munkákra.

Milyen szakmákkal reális milliomosálmokat kergetni ma Magyarországon, és mit érdemes tanulni, ha az ember tényleg sokat szeretne keresni?

Az informatika a nyerő

Ma Magyarországon a legjobban keresni alkalmazottként egyértelműen az informatika területén lehet. A Fizetések.hu szerint informatikusként 380 ezer forint körüli bért lehet átlagban keresni. Hasonlóan jól fizet még a telekommunikációs, a gyógyszeripari és a mérnöki pálya is. Jogászként és könyvelőként is 300 ezer forintnál magasabb bérre számíthatsz - idézi a portált a Hvg.hu.

Legjobban az informatikus végzettségűek projektmenedzserként keresnek, itt majdnem 600 ezer forint a bruttó átlagbér. A pénzügyi területen az elemzők bére a legmagasabb, átlagban 550 ezer forint körüli.

Egy, az Allasexpo.hu oldalán végzett kutatás szerint egy szakember megállapította, hogy a legjobban fizetett informatikusi állások nem is annyira ritkák, sőt. Szinte minden harmadik állásajánlat informatikusokat próbál megszólítani.

Pénzügyi és mérnöki állásokra is viszonylag sok szabad hely áll rendelkezésre, ezek is a legjobban keresett szakmák között vannak.

Budapesten lehet a legjobban keresni

Bár a fenti szakmák rendkívül tág területet jelölnek, a Profession.hu annak is utánajárt, pontosan mely területen érdemes szakmánknak megfelelő állást keresni a legmagasabb bér érdekében. Informatikusként bankoknál akár az 1 millió forintos bér sem ritka, pénzügyi végzettséggel pedig multinacionális cégeknél érdemes a jó fizetést keresni.

Az sem mindegy a béred szempontjából, hogy az ország mely pontján keresel állást. Mint ahogy arról nemrég mi is beszámoltunk, régiónként komoly eltérések lehetnek az ugyanazon munkakörök után fizetett bérek között.

Azt adóbevallások alapján Budapesten csaknem a duplája az átlagfizetés annak, amennyit Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében visznek haza. A fővárosban és környékén ráadásul folyamatosan emelkednek a bérek, míg például Nógrádban az utóbbi időben csökkenést is mértek a keresetek mértékében.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A budapesti átlagbéreket csak a nyugati országrészben elérhető jövedelmek közelítik meg.

Ezt is szeretjük