A 3 legviccesebb vígjáték
Szerintünk
Nincs ötleted estére, csak azt érzed, hogy valami vidámságra vágysz? Miért nem röhögsz egy jót? Van hozzá 3 eszközünk! Irány hát a videotéka!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
Nevetni jó. Ráadásul minél intenzívebb nevetési roham tör az emberre, annál jobb. Nemcsak azért, mert jólesik, hanem mert a nevetés megmozgatja a vérkeringést, fokozza a szívműködést, kitágítja az ereket, és egyensúlyba hozza a vérnyomást. Nevetés közben továbbá javul a belső szervek oxigénellátása, az agyban felszabaduló vegyületek csökkentik a fájdalomérzetet, ráadásul egy 10-15 perces nevetéssel annyi energiát égethetsz el, amennyit egy szelet csokival magadhoz veszel.
Még ez sem elég ok arra, hogy nevess egy jót? Akkor tessék még három!

Gergő kedvence: Lesz ez még így se!

Ha valaki igazán élethűen elviselhetetlen figurát akar alakítani, az Jack Nicholson: az elképesztően tenyérbemászó, homofób és kényszercselekvő író, Melvin figurájának megformálása zseniálisra sikerült az 1998-as vígjátékban!
A történet ott kezdődik, mikor a szerelmes regényeket író, tökéletesen elviselhetetlen Melvin meleg szomszédját kis híján agyonverik, neki meg vigyáznia kell a szomszéd kis pincsijére. A pincsi kis híján a szemétben végzi, de csak megindít valamit a morcos íróban. Később Melvin kedvenc éttermében találkozik egy fiatal pincérnővel - Helen Hunt -, és azonnal bele is szeret - no persze, csak a maga furcsa módján. És bár a film nem mentes a romantikus jelenetektől, közel sem ragad a hollywoodi sziruptól: a főszereplőktől már az is nagy szám, hogy a vígjáték végén elmennek együtt meleg zsömlét vásárolni!
A filmet egyértelműen a helyzetkomikumok és a főszereplők fantasztikus alakításai viszik el: Jack Nicholson kétségkívül megérdemelten nyerte el a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscart, míg a partneréhez felnövő Helen Hunt szintén megkapta a szobrocskát.

Lesz ez még így se! - As Good As It Gets
Amerikai vígjáték
1998
Rendező: James L. Brooks
Főszereplők: Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear, Cuba Gooding Jr.
5 Oscar-díj jelölés, 2 Oscar-díj

Ági kedvence: Van, aki forrón szereti

Szerintem 1959 óta nem készült ennél jobb vígjáték. Vicces a sztori, jók a szereplők, a szövegeket pedig kívülről tudom. És nem elhanyagolható Marilyn Monroe jelenléte sem.
A film a szesztilalom idején játszódik. Két ágrólszakadt muzsikus - Jack Lemmon és Tony Curtis szenzációs alakításában - véletlenül szemtanúja lesz egy leszámolásnak. Nincs mit tenni, menekülni kell. Nem autón, nem repülőn, hanem tűsarkún. Ugyanis zenészként csak egy női zenekarban kapnak munkát, telefonon. A pályaudvarra, ahonnan a vonat a napfényes Floridába indul, már Josephin és Geraldine érkezik alapos tupírozás után. Jack Lemmont egy idős milliomos üldözi a szerelmével, Tony Curtis a butácska, de gyönyörű Marilynnek udvarol, átmenetileg olajmilliomosnak adva ki magát. És persze a gengszterek is feltűnnek, akik éves bankettjüket ugyanabban a szállodában tartják, ahol hőseink pengetik a bőgőt, és fújják a szaxofont.

Van, aki forrón szereti - Some Like It Hot
Amerikai vígjáték
1959
Rendező: Billy Wilder
Főszereplők: Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon
5 Oscar-díj jelölés, 1 Oscar-díj

Luca kedvence: A kaktusz virága

Nekem is nagy kedvencem a Van, aki forrón szereti, de hogy ne ismételjük egymást, hosszas gondolkodás után A kaktusz virága mellett döntöttem, ezt ugyanis szintén imádom.
A film fantasztikus, de a szereplőgárda Ingrid Bergman, Walter Matthau és Goldie Hawn személyében szintén fergeteges.
És a sztori: Julian Winston - Walter Matthau - fogorvos és egyben megrögzött agglegény, akinek esze ágában sincs megnősülni. Ezt a problémát újdonsült barátnőjénél, Toninál - Goldie Hawn - azzal küszöböli ki, hogy azt hazudja a lánynak, már nős. Amikor Toni öngyilkosságot kísérel meg elkeseredettségében, Julian megígéri neki, hogy elválik, és feleségül veszi őt. Csakhogy a hazugságsorozat itt nem áll meg: Toni meg akarja ismerni a feleséget, és így lép képbe a szúrós, merev fogorvosi asszisztens, Stephani Dickinson - Ingrid Bergman. De nem szabad elfeledkezni Igorról, Toni szomszédjáról, az eszelős, nyakkendős, romantikus regényíróról sem, aki az ablakon keresztül jár be Tonihoz, valamint Mr. Sanchezről sem, a gazdag, nős nőcsábászról, aki szerelmes Ms. Dickinsonba.
Így kerekedik az alaptörténetből végül egy olyan fergeteges vígjáték, melyet egész egyszerűen nem lehet megunni. Nem hiába nyert Oscart és Golden Globe-ot is...

A kaktusz virága - Cactus Flower
Amerikai vígjáték
1969
Rendező: Gene Saks
Főszereplők: Walter Matthau, Ingrid Bergman, Goldie Hawn
1 Oscar-díj
Ezt is szeretjük