A 3 legjobb reggelizőhely
Szerintünk
Szívesen kezdenéd a napot gőzölgő cappuccino, egy illatos, meleg croissant, vagy éppen egy ízletes szendvics társaságában? Eláruljuk, hol reggelizz!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
Ahány száj, annyi ízlés: van, aki kizárólag egy tál tejjel felöntött müzlivel és egy pohár narancslével hajlandó kezdeni a napot, míg más felvágottal, zöldségekkel, sajttal és öntettel gazdagon bélelt szendviccsel indít. Ám sokan vannak azok is, akik semmi másra nem vágynak, csak egy ínycsiklandozóan illatos, forrón gőzölgő cappuccinora és egy kis nyugalomra, miközben gyorsan végiglapozzák a reggeli sajtót munka előtt.
Az eltérő ízlések ellenére a reggeli kapcsán van, amivel szinte mindenki egyetért: az ágy után leginkább egy tökéletes reggelizőhelyen esik az étel a legjobban. Mi hármat is tudunk!

Ha tartalmas reggelire vágysz: Chili Bár

Gazdag szendvicsek hidegen és melegen, saláták minden mennyiségben, az erős gyomrúaknak pedig mexikói különlegességek - ilyen kínálattal csábít a IX. kerületi Tompa utcában megbújó Chili Bár immáron négy éve.

A környék egyébként akár a körút másik oldalán húzódó Ráday utca folytatása is lehetne, hiszen hol vannak már az évekkel ezelőtt még riasztóan lepukkant épületek, közöttük a sötét kis utcákkal? Sehol, mára ugyanis a kerület ezen része is megújult, és olyan kedves és csalogató helyekkel telt meg, mint a Chili Bár. A név hamisítatlan mexikói gasztronómiai élményt ígér, amiből kapni is egy csipetnyit, ám akkor is érdemes itt elkölteni a reggelidet, ha egyébként nem a szíved csücske a mexikói konyha. Az inkább ebéd- és vacsoraidőben ajánlott chili con carne és quesadilla mellett ugyanis croissant-okat, szendvicseket és ínycsiklandozó salátákat is találni az étlapon, ahol a cézársaláta mellett olyan ínyencségekre is rá lehet bukkanni, mint a baconbe göngyölt, grillezett feta rukkolával, vagy éppen a salátaágyon szervírozott rozscipós szendvics fűszeres csirkemellel.

Megéheztél?
A Chili Bárt a IX. kerületi Tompa u. 7. szám alatt keresd.
Nyitva: hétfőtől péntekig 10 és 24 óra között, szombat és vasárnap pedig 12 és 24 óra között.
Telefon: 06(1)216-1637

Drága?
A hely nem tartozik a drága reggelizőhelyek közé: egy croissant ára cappuccinoval és 2 dl gyümölcslével 680 forint, a saláták ára 1100 és 1600 forint között mozog, míg főételből már 1200 forintért jól lehet lakni.

Szendvicsmánia egész nap: Marie Kristensen

Bár a táplálkozásszakértők rostban és vitaminokban gazdag, könnyű, ugyanakkor energiadús reggelit javasolnak, néha nincs is jobb egy hatalmas, prágai sonkával és edámi sajttal töltött, zöldségekkel gazdagon megrakott, fokhagymás öntettől csöpögő szendvicsnél friss bagette-ben.

Ha te is jobban kedveled a tartalmas reggeliket, akkor nincs is jobb hely ennek elköltésére a szintén a IX. kerületi Ráday utcában található Marie Kristensen szendvicsbárnál, amelyet akár nevezhetnénk a szendvicsek egyik fellegvárának is, itt ugyanis alig lehet olyat kérni, amit ne teljesítenének. Készül szendvics fehér és barna bagette-ből két különböző méretben, előre megtervezett feltétekkel és szabadon választottakból, ráadásul nemcsak helyben fogyasztásra, hanem házhoz szállításra is. A húsimádókat többek között bacon-nel, füstölt lazacfilével, tonhallal, prágai sonkával, szalámival és - friss! - rostonsült csirkemellel kényeztetik, míg a vegetáriánusok szívéhez a gyomrukon át füstölt és edámi sajttal, camambert-rel, túró-, tojás-, fokhagyma- és paprikakrémmel igyekeznek közel kerülni a hatalmas mennyiségű saláták és különleges dresszingek mellett.

Megéheztél?
A Marie Kristensen szendvicsbárt a IX. kerületi Ráday u. 7. szám alatt keresd.
Nyitva: hétfőtől péntekig 8 és 21 óra között, szombaton 10 és 19 óra között.
Telefon: 06(1)218-1673

Drága?
A sarki kisboltban kínált vajas kiflik 100 forintos árához képest természetesen drága, hiszen egy kis, 13 cm-es fehér bagett csirkemell pástétommal, tojáskrémmel és hagymás dresszinggel 439 forint - ugyanez nagyban, azaz 28 cm-ben 729 forint -, ám egy kis szendvics reggelire bőven elég, ráadásul tökéletesen friss alapanyagokból készül.

Minden, ami egy jó reggelihez kell: Café Picard

Míg korábban csupán aprócska kávézóként csalogatta a belvárosi nyüzsgésben azokat, akik egy kis kikapcsolódásra vágytak, addig ma már könnyű reggelikkel, ínycsiklandozó tésztákkal és húsételekkel, valamint jobbnál jobb desszertekkel teszi ugyanezt az V. kerületi Falk Miksa utcában található Café Picard.

Bár a kínálat túlmutat egy tipikus reggelizőhely esetében megszokottnál, leginkább mégis ezzel a névvel illethető a hely, ahol napról napra, pontosabban reggelről reggelre családok, üzletemberek, turisták, valamint csacsogni, na meg enni vágyó barátnők tucatjaival találkozni.
És hogy miért ide jönnek? Mert nemcsak pompás kialakítással, és hasonló hangulattal rendelkezik a hely, hanem mert tökéletes reggelit is biztosít az éhes szájak számára hidegen és melegen, szendvicsek és saláták formájában, de aki a tojásos reggelik híve, annak is érdemes itt indítania a napot.

Megéheztél?
A Café Picard kávézót az V. kerületi Falk Miksa u. 10. szám alatt keresd.
Nyitva: hétfőtől péntekig 7 és 23 óra között, szombaton 9 és 23 óra között, vasárnap pedig 9 és 20 óra között.
Telefon: 06(1)473-0939

Drága?
Nem tartozik különösebben a drága helyek közé, az 50 forintos pogácsát viszont itt ne keresd. De nincs is rá szükség, hiszen van omlós croissant és kiváló cappuccino - ez utóbbi például 330 forintért. Talán a belváros hatása, de a saláták ára itt azért meghaladja az 1000 forintot, és a főételekért is elkérnek annyit, amennyit egy jó, ám közepes árakkal dolgozó helyen.
Ezt is szeretjük