Már 24 éve folyamatosan kapja a képviselői milliókat

Ők a legidősebbek a parlamentben

Mindegyik fideszes képviselő.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A választás utáni új országgyűlés kezd összeállni. A nem végleges eredmények szerint az új összeállításban 19 női képviselő ül majd a sorok között, négy képviselő van 1990 óta folyamatosan a parlamentben, mindannyian fideszesek: Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kövér László és Németh Zsolt.

Az új országgyűlésben 24 olyan ember lesz, aki még soha nem volt képviselő. A választáson 98%-os feldolgozottság után ellenzéki győzelem csak két egyéni választókerületben, Miskolcon és Szegeden született.

A legidősebb képviselő

Az Országgyűlés legidősebb tagjai mind a Fideszből kerültek ki. A legidősebb tag a Fidesz-KDNP közös listáján mandátumot szerzett, 1935-ös születésű Turi-Kovács Béla.

A parlament honlapján található életrajza szerint jogot végzett, de 1956-ban részt vett a forradalomban, ezért kizárták az egyetemről, ezért a diplomáját csak 1959-ben kapta meg. 1963-ban ügyvédi szakvizsgát tett, majd a Pest Megyei Ügyvédi Kamara elnökségi tagjává választották.

Később 1990-ig az MDF tagja, 1990-ben független jelölt volt, 1994-ben kisgazda képviselő lett, 1996-ban az FKGP Pest megyei elnökévé, 1998 nyarán pedig pártfőtitkárrá választották. 2001-ben lemondott az országos elnökségi tagságáról, majd párttagságát felfüggesztették, tisztségeitől megfosztották a kisgazda pártharcok miatt. 2001-ben megállapodást kötött a Fidesszel, ami után egyéni jelöltként indult, 2002-ben mandátumát a Fidesz-MDF közös listájáról szerezte.

2006-ban frakcióvezető-helyettes lett, 2009-ben a Környezetvédelmi Bizottság alelnöke, majd 2010-ben is mandátumot szerzett a parlamentben. A 2014-es márciusi adatok alapján jelenleg a fideszes képviselő közel bruttó 960 ezer forintot visz haza, a lakhatási támogatását is beleszámolva.

A többiek is a Fideszből jöttek

A II. kerületi képviselő, a fideszes, 1942-es születésű Fónagy János szintén jogot végzett. A Fideszbe 1993-ban lépett be, 1994 és 1998 között a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke. Jelenleg az országos választmány tagja, először a budapesti XIII. kerületi szervezetének választókerületi elnöke, majd a VII-VIII. kerületi elnöke lett.

A 2014-es választáson a Fidesz II. és XII. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje lett, és meg is nyerte a választást a körzetben. 1999-2005 között az 1944-45-ben ausztriai kényszermunkára hurcolt áldozatok kártalanítását irányító osztrák Megbékélési Alapítvány Kuratóriumában képviselte a Magyar Köztársaságot, tevékenységéért az Osztrák Köztársaság nagykeresztje kitüntetésben, 2005-ben a Magyar Zsidóságért emlékérem kitüntetésben részesült. A parlament honlapja szerint Fónagy 231 900 forint bruttó tiszteletdíjat kap.

Az 1944-es születésű dr. Rubovszky György és dr. Latorczai János szintén fideszes képviselők. Rubovszkynak közel bruttó 1 millió 403 ezer forint a jövedelme, Latorczainak pedig 1 millió 414 ezer forint üti a zsebét minden hónapban. Rajtuk kívül a legidősebbek közé tartozik a szintén fideszes Kerényi János és Szabolcs Attila.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Képek és mobilképek forrása: Turi-Kovács Béla: wikipedia.org/Pellinger Attila, Fónagy János: MTI/Bruzák Noémi, Parlament: MTI/Illyés Tibor

Ezt is szeretjük