84 éve dolgozik ugyanazon a helyen a férfi: világrekordot állított fel
A százéves férfi 1938-ban kezdett a cégnél dolgozni, és még ma is nagyon aktív.

leghosszabb-munkahely-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mai, felgyorsult világban már nagyon ritka, hogy valaki hosszú évtizedekig dolgozik ugyanazon a munkahelyen, egy friss felmérés szerint sokan pedig már egy év után is a váltásban gondolkoznak.

Egy százéves brazil úrnak, Walter Orthmannak azonban soha nem fordult meg a fejében, hogy munkahelyet váltson: 1938 óta folyamatosan ugyanannál a cégnél dolgozik, ez pedig világrekordnak számít, így nemrég a Guinness-rekordok Könyvébe is bekerült. 

Ez tanácsolja az idős úr a fiataloknak

Walter a Brazília déli részén fekvő Santa Catarina állam egyik kisvárosában, Brusque-ben él, ahol 84 évvel ezelőtt kezdett dolgozni a ma RenauxView néven ismert, szöveteket gyártó cégnél a gyártósoron. Az évek során egyre feljebb lépkedett a ranglétrán, az adminisztrációs osztályra került, később pedig értékesítési vezető lett. Magas életkora ellenére máig nagyon aktív, a hosszú szakmai pályafutásra vágyóknak azt tanácsolta, hogy „tedd azt, amit szeretsz, és kerüld a gyorsételeket”, majd hozzátette, hogy „szeretned kell dolgozni. Ezzel a hajlandósággal és küzdőszellemmel kezdtem el én is a munkát.”

Az úr nemcsak a munkával kapcsolatban osztotta meg tapasztalatait, hanem hosszú életének titkába is beavatta az újságírókat. Elmondta, hogy mindennap megnyújtóztatja végtagjait, és nagyon figyel arra, miket eszik és iszik. Próbálja a lehető legjobban elkerülni a sót és a cukrot, valamint az olyan dolgokat, amik bántják a beleket, például a kólát és más szénsavas üdítőket.

Ezekben a munkakörökben van most a legtöbb üresedés

Az álláshirdetések száma 66 százalékkal nőtt az év első negyedében.

(Borítókép forrása: omunicipioblu / Twitter)

Ezt is szeretjük