Láttál már repülő grúzokat?
Itt nézheted meg őket!
Hihetetlen koreográfiájukkal június közepén érkezik hazánkba a Kaukázusi Nemzeti Táncszínház.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyarországon a kaukázusi vihar! Közép-európai turnéjának második állomásaként június 16-án, 17-én és 18-án a RaM Colosseumban lép fel a Kaukázusi Nemzeti Táncszínház.

Az Edinbourgh-i Fesztivál sikercsapataként ünnepelt táncegyüttes a grúz tánc lendületével, káprázatos ugrásaival, hihetetlen kardpárbajaival és hagyományos zenéjével érkezik Magyarországra.

Georgian Storm - Repülő Grúz Táncosok

Hazánkban is életre kel a repülő grúz csoda: jelmezek kavalkádjával, harminc táncossal és élő zenei betétekkel. A Táncszínházat Maka és Eka Vacheishvili alapította. Az együttesben olyan magasan képzett fiatal táncosok dolgoznak, akik nemcsak virtuóz tánctudásukkal, hanem elegáns, kecses, művészi érzékkel előadott koreográfiákkal kápráztatják el a közönséget.

Az együttes Skóciától Izraelig sokhelyütt fellépett már nagy sikerrel. Az elmúlt években saját táncstílust alakítottak ki, amely a grúz néptáncon alapszik. Nemrégiben teljesen új műsort mutattak be Grúziában, melyben a tradicionális grúz koreográfia ötvöződik más tánctípusokkal: szóló-, páros-, női-, férfi- és csoport táncokkal. Ezek között szerepelnek harci- és lírai tánckoreográfiák is.

Nézz bele a műsorba!

A hagyományos koreográfiák bemutatása mellett a fiatal művészek elénk tárják a grúz történelem különböző korszakait - a táncok segítségével eljutunk a régmúlt időktől kezdve egészen napjainkig. Íme, egy kis ízelítő!

A táncegyüttes nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a zene és a tánc segítségével megmutassa a rendkívül gazdag grúz kulturális örökséget és a grúz népi hagyományokat nemcsak az otthoni, hanem a külföldi közönségnek is.

Repülő Grúz Táncosok
Helyszín: RaM Colosseum, 1133 Budapest, Kárpát utca 23-25.
Időpont: 2011. június 16., 17., 18.
Jegyár: 5500, 4500, 3500 forint. Jegyedet itt válthatod meg!
Ezt is szeretjük