Kiakadt az internet a tinilányok videóján! Csak 1 perc, de napok óta ez a téma

Te láttad már a videót, amit sokan félreértettek?

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Girls Who Code elnevezésű szervezet abban segíti a lányokat, hogy könnyebben beilleszkedjenek a technika jelenleg még igencsak férfiorientált világába. Mivel a tapasztalatok szerint még mindig alábecsülik a női programozókat és informatikusokat, az egyesület egy iróniában gazdag videón keresztül üzent azoknak, akik éltetik a sztereotípiákat.

A My Code sorozaton belül forgatott egy perces, Miért nem tudnak programozni a lányok? című kisfilmben több diáklány is megszólal, és olyan provokatív dolgokat mondanak, mint hogy "nem tudok programozni, mert a hosszú szempilláimtól nem látom rendesen a monitort", vagy hogy "amikor éppen nem menstruálok, akkor éppen peteérésem van, úgyhogy nincs idő a kódolásra".

A nézők között azonban akadtak, akik nem érezték, hogy ez színtiszta szarkazmus, amit éppen az előítéletek miatti felháborodás hívott életre, hanem komolyan vették a videót, azt gondolva, hogy az elhangzott állítások sértőek és lealacsonyítóak a nőkre nézve.

Más hozzászólók szerint semmi szükség nem volt a kisfilmre, mert szerintük mindenki tudja, hogy az első és a legjobb programozók között is szép számmal voltak nők, és értelmetlennek tartják, hogy a Girls Who Code valami olyasmiért harcoljon, amit egyébként sem tiltott meg soha senki. Nézd meg te is a rövid videót - egy kis angoltudás nem árt -, és döntsd el, neked tetszik-e az ötlet!

Ezt is szeretjük