Segített megtalálni eltűnt gazdáját a hősies kutya: nagyon megható a története

Megható történetet kapott fel az internet az ember és állat igaz barátságáról, hiszen a kutyus segítségével találták meg az elveszett gazdáját.

Kutya megtalálja gazdáját
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A 84 éves Don Gregorio, ismertebb nevén Don Goyo 2022 november 27-én, vasárnap délután hagyta el otthonát. A mexikói Moctezuma településen lakó férfi unokahúgával, Ramonával és annak a családjával élt együtt, akik amikor észrevették, hogy nem tért haza, a város különböző pontjain kezdték keresését.

Miután nem találták, Ramona úgy döntött, hogy vár néhány napot, mielőtt bejelenti az eltűnést, mert már korábban is előfordult, hogy Don Goyo nyakába vette a várost, azonban aggódott, mert tudott arról, hogy nagybátyja időnként emlékezetkiesésekkel küzdött. Végül december elsején kértek segítséget a Sonora Ügyészségtől.

A kutya megtalálta a gazdáját

A panasz beérkezését követően a hatóság emberei megkezdték az idős férfi felkeresését, ebben a Nemzeti Gárda, a rendőrség, a polgári védelem emberei és speciális keresőkutya is részt vett, de nem jutottak eredményre.

December 4-én ismét megpróbálták felkutatni, ekkor a kétéves, Palomo névre hallgató kutyus is besegített, aki megtalálta Don Goyót egy lakatlan területen a bokrok között, nagyjából három kilométerre onnan, ahol utoljára látták.

A hős kutya gazdija maga az eltűnt személy, Don Gregorio volt, és az eb feltétel nélküli szeretete tette lehetővé, hogy az idős férfi újra a családjával lehessen. Gyakorlatilag Palomo vezette a hatóságokat oda, ahol a a gazdája kuporgott. A férfinél kiszáradást állapítottak meg, de nem került életveszélyes állapotba a távolléte alatt. Miután megtalálták, kórházba szállították, hogy felülvizsgálják és stabilizálják.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

A kiszáradás mellet alultápláltság jelei látszottak az idős férfin, aki emiatt napokig a kórházban maradt. Palomo éjjel-nappal az intézmény ajtajában várta, hogy szeretett gazdája végre hazatérhessen vele.

Nagy baj történhetett volna, ha a hős kutya nem ér oda időben a kisfiúhoz

A kisfiú az udvarukban játszott, amikor a szomszéd kutyája elkezdett felé rohanni.

Nagy baj történhetett volna, ha a hős kutya nem ér oda időben a kisfiúhoz: videón a mentés

A kisfiú az udvarukban játszott, amikor a szomszéd kutyája elkezdett felé rohanni.

Elolvasom

(Borító- és ajánlóképek forrása: Getty Images Hungary, cikken belüli képek forrása: Debora Mtz / Facebook)

Ezt is szeretjük