Sokan nem tudják, pedig már 2022-től büntethető ez a cselekmény: a kutya- és a macskatartással kapcsolatos

A kutya- és macskatartók körében nem annyira ismert, hogy ez a cselekmény büntetést is vonhat maga után.

GettyImages-157398449

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyarországon sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős gazda van, ez is oka, hogy a kóborrá váló egyedek száma nem csökken.

Ennek megakadályozására elsősorban az ivartalanítással van a legnagyobb esély - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében az Orpheus Állatvédő Egyesület, amely 2023 második felében háromszáz állat ivartalanítását támogatja. Az egyesület szerint a lehetőségnek köszönhetően több ezer potenciálisan túlszaporított állattal lesz kevesebb.

Kutya- és macskaivartalanítási támogatás

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője a közleményben kiemelte: évek óta hangsúlyozzák a felelős állattartás fontosságát, mivel főképp a falvakban, illetve városok külső területein szabadon szaporodhatnak az állatok.

GettyImages-1303880080

Az állatmenhelyek, a gyepmesteri telepek felelőtlen emberek miatt nehezen működnek - írták. 2022-től az állatok szaporítása egyébként is büntethető cselekmény, így mindenkit az állatok ivartalanítására buzdítanak a kóborrá váló egyedek számának csökkentése érdekében.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület kínálta lehetőségről az érdeklődők a társaság honlapján, illetve a közösségi oldalán tudhatnak meg részleteket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Olvass tovább: óriási bajban vannak az állatmenhelyek, segélykiáltásukat nem hallja meg szinte senki

A menhelyek telt házzal üzemelnek, az állatvédők eljutottak a falig, az örökbeadások megtorpantak, a költségek az egekben, a kilátástalanság pedig nap mint nap kiégéssel fenyeget. Kovácsné Gali Évával, a várpalotai Alex Állatvédő Egyesület vezetőjével beszélgettünk.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük