Készíts egy szelfit, és csinálj belőle festményt: ez a legújabb őrület az öregítő filter után
Az alkalmazás olyan portrét készít a felhasználókról, mintha sok száz évvel ezelőtt megfestették volna őket.

szelfi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki mostanában fellépett valamelyik közösségi oldalra, valószínűleg találkozott olyan bejegyzésekkel, amelyek ismerőseit ábrázolták, méghozzá a koruknál sokkal idősebbnek. Most pedig úgy tűnik, máris itt a következő őrület.

Ezúttal a fejlesztők olyan alkalmazással álltak elő, ami képes elkészíteni a felhasználó által feltöltött szelfi megfestett portré hatású változatát. A rendszer több stílusú képet is el tud készíteni, így Rembrandttól kezdve Tizianón át egészen Van Goghig bármi lehetséges.

Különleges szelfit készít az új alkalmazás

Bár manapság sokféle módon készülhetnek szelfik, az eddigi vélemények alapján ez a mostani újítás a legkülönlegesebb és a legizgalmasabb egyben. A Massachusettsi Műszaki Egyetem és az IBM közös kutatócsapatának weboldala mögött egy mesterséges intelligencia munkálkodik. 

Magyarán, az oldalra feltöltött fotóból készít egy olyan portrét, mintha az néhány száz évvel ezelőtti festmény lenne. A webhelyet összesen 45 000 klasszikus portré elkészítésére programozták, hogy elkészülhessen a felhasználó által feltöltött kép festményszerű változata. 

Biztonságosabb a FaceAppnál

Létrehozói szerint az AiPortraits jóval biztonságosabb alkalmazás mint a FaceApp, előbbi ugyanis nem tárolja, hanem elkészülte után azonnal törli a feltöltött képet. Bár az oldalt jelenleg egyszerre rengetegen használják, megéri kivárni azt a néhány percet a szórakoztató végeredményért.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ryan Reynolds nőként gyönyörű lenne

Bár az ember még nem jött rá a módjára, hogyan ugrálhatna a párhuzamos univerzumok között, egy közel ilyen jó dolgot már feltalált: a FaceAppot. Az alkalmazás segítségével különböző módosításokat végezhetünk az arcképünkön, például megnézhetjük, hogy néznénk ki ellenkező neműként. 

Képek forrása: Getty Images Hungary, TheVerge

Ezt is szeretjük