14 éve egyedül rója az utcákat a különleges ló: a helyiek régi ismerősként üdvözlik
Aggodalomra semmi ok, a különleges ló nem árva, csupán sajátos rutin szerint éli mindennapjait.

lo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte naponta napvilágot lát egy új cikk tehetséges állatokról, akik különös, szinte már emberi szokásaikkal leveszik lábukról gazdájukat. De ki mondta, hogy csak a kutyák és macskák képesek különleges dolgokra?

Jenny, a 22 éves arab telivér Werner Weischedel portáján született, nyolcéves korára azonban megunta a pajtai létet, és egy szép napon elkalandozott a városba. Mindennek már 14 éve, de Jenny még mindig nem unja a sétát. Olyannyira, hogy naponta 20 kilométert megtesz. Ez számára pont olyan természetes, mint másnak a reggeli kávé.

Azt hinné az ember, hogy egy ló felbukkanása biztosan hatalmas felfordulást okoz a városban, ám Jenny-nek bejáratott útvonala van a folyóparton, ahol nem zavar sem autóst, sem gyalogost vagy kerékpárost. 

Jenny igazi szupersztár, amióta az első fotók felkerültek róla a közösségi oldalra, hiszen hasonló jelenséggel csak ritkán lehet találkozni. - Errefelé mindenki ismeri őt - mesélte Weischedel a Stuff internetes magazin újságírójának különleges kedvencéről. Gazdája hozzátette, Jenny azóta rója egyedül Frankfurt utcáit, amióta ő maga túl idős ahhoz, hogy a hátára üljön.

A cikk az ajánló után folytatódik

Úgy tűnik, a kancát ez cseppet sem zavarja, sőt, kifejezetten élvezi a helyiek figyelmét, na és persze a potyafalatokat. A legviccesebb, hogy a hatóságokat sem zavarja, és zokszó nélkül feltakarítanak utána. 

Jenny kedve szerint szabadon jár-kel a környéken, amíg meg nem unja, majd hazamegy. Weischedel reggelente szélesre tárja előtte a kaput, és a ló, ha akar, elindul, ha nem, nem. A turisták persze, nem tudják mire vélni a dolgot, ezért az utóbbi időben Jenny a következő táblával közlekedik: "Hello, a nevem Jenny. Nem vesztem el, csak sétálok. Köszönöm, ha nem hívod rám a rendőrséget."

Tíz imádni való, állatos fotó, amiről csak úgy árad a boldogság

Julian Rad természetfotós a vadvilág legszerethetőbb oldalát mutatja meg képeivel. A mókusokat, rókákat, hörcsögöket és más kis termetű állatokat megörökítő felvételeken bepillantást nyerhetünk a bundás kis teremtmények mindennapjaiba, és annyira közelinek érezhetjük őket, mint még soha.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük