3 napos kényeztetés testnek és léleknek: téged is vár a Krisna-völgyi Búcsú
A búcsú elnevezés nem véletlen: kirakodóvásár, színpadi programok, finom ételek, indiai esküvő, érdekes előadások, felnőtt- és gyermekprogramok sokasága.

bucsutanc
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken kezdődik és vasárnap estig tart a Krisna-völgyi Búcsú, Fonyódtól délre, Somogyvámoson, ahol három napon át az indiai kultúra és az önfenntartás, valamint a bioéletmód szerelmeseit is várják szeretettel.

Számos vegán és laktovegetáriánus finomsággal, gasztronómiai és művészeti különlegességekkel, valamint nagyon érdekes önismereti programokkal készülnek a szervezők. Igazi háromgenerációs program, ami valóban az egész családot összehozza.

Kézművesség, biogazdálkodás

Mindenfelé kézműves termékek alatt roskadozó asztalkák állnak, melyeknél sok más értékes áru mellett Krisna-völgy saját készítésű termékei is megvásárolhatóak. A házi készítésű, gyógynövény tartalmú kencéket nem csak megvenni tudod, hanem egy szakavatott kéz segítségével magad is elkészítheted. A mezőgazdasági ökrös gépbemutató, valamint a kertészetben és a tehenészetben induló szakvezetés segítségével beleshetsz a biogazdálkodás függönye mögé.

Magyaros és indiai ízek

Magyaros és indiai ízek, látványkonyha, szabadtéri főzés, tandori sütés, frissen készített búzafűlé elégíti ki a búcsú kavalkádjában megéhezett látogatók étvágyát. A vegánok is bátran elindulhatnak útravaló nélkül, hiszen a legtöbb étel számukra is fogyasztható, még fagyizni is tudnak. A vegán pizza és fagyi a búcsú két nagy slágere, de a vegetáriánus, tojásmentes palacsinta is nagy kedvenc.

Programok kicsiknek, nagyoknak

A színpadon tradicionális zene- és táncbemutató látható. Ez ad helyszínt egy védikus indiai esküvőnek is. A tűzceremónia nagyon különleges, teljesen más, mint a hazánkban megszokott polgári vagy templomi esküvő.

A gyerekprogramokat és a bocisimogatót kimondottan a kicsik igényeire szabták. A kisvasút, mely a völgy területén belül közlekedik ilyenkor, szintén nagy örömet szerez a gyerekeknek. A férfiak és természetesen minden bátor jelentkező az íjászatban próbálhatja ki magát. 

A lélek mélységei

Akiket a lélek mélységei érdekelnek, a mantraösvényen végigjárva kóstolhatnak bele a meditációba. A Kérdezz-felelek sátorban minden kérdésükre választ kaphatnak, az Öko portán a környezetvédelem és biokertészet kapcsán bővíthetik ismereteinket, a Valóságsátorban purit süthetnek és betekintést nyerhetnek a Krisna-hívők különleges szokásaikba. A tavalyi év nagy kedvence, a Reinkarnációs szerepjáték a karma szövevényes törvényeit segít megérteni - és ez még nem minden, hiszen felsorolni is nehéz a számtalan különleges programot, ami Krisna-völgy pazarul zöldellő, 280 hektáros biofarmján várja az érdeklődőket.

A Krisna-völgyi Búcsúról további információt ide kattintva olvashatsz.

Ezt is szeretjük