Össze-vissza járnak majd a buszok és villamosok az ünnepek alatt
Nézz utána!
Vasárnapi és munkaszüneti napokra jellemző menetrendre számíthatsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az idei ünnepek alatt is folyamatosan lehet majd a fővárosban közlekedni. December 24-én délután négy óra után a nappali járatoknál ritkábban közlekedő éjszakai buszok járnak.

Karácsonyi villamos

Szilveszter éjszaka viszont a megszokottnál nagyobb befogadóképességű éjszakai buszokkal biztosítja a Budapesti Közlekedési Központ a tömegközlekedést Budapesten.

Parkolás

A közterületi parkolóhelyeken december 21-én a munkanapra való tekintettel ugyanúgy fizetni kell a parkolásért, mint bármelyik másik hétköznap, ugyanakkor nem kell fizetni a parkolásért december 24-én és december 30-31-én. A nem közterületen elhelyezett mélygarázsokban december 24. és 31. között fizetni kell a parkolásért.

Éjszakai menetrend szerint az ünnep alatt

A tömegközlekedési járatok napközben a szombati menetrend szerint közlekednek december 24-én, kedden. Az utolsó metrók 15:25-kor érkeznek a Deák Ferenc téri állomásra, majd az M2 és M3 vonal szerelvényei 15:30-kor indulnak tovább. Ezt követően a megszokott pontoknál található éjszakai járatokkal lehet majd közlekedni. December 25-én és 26-án vasárnapi menetrend szerint lehet közlekedni.

A bevásárlóközpontokat érintő 64-es, 104-es, 123-as, 126-os, 162-es és 236-os busz nem jár, a 38-as, a 92-es, a 138-as, a 140-es és a 218-as nem érinti a bevásárlóközpontokat érintő megállókat, hiszen azok zárva tartanak. December 25-ről 26-ra és 26-ról 27-re virradó az éjszakai járatok a vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek. Kivétel ez alól a 914A busz, ugyanis ezen az éjszakán nem jár.

Karácsony utáni menetrend

A budapesti közlekedés december 27-én és 28-án szombati menetrend szerint járnak, december 29-én pedig vasárnapi menetrend szerint. December 30-án pedig az iskolaszünet idejére érvényes munkanapi menetrendet alkalmazza a Budapesti Közlekedési Központ. Ezen a napon az 1A villamos és a 261E busz nem közlekedik. Néhány vonalon pedig ennél ritkább, az év végi menetrendnek megfelelő, az akkori utazási szokásokhoz idomuló közlekedésre kell számítani. 

A közlekedés szilveszterkor

December 31-én napközben a BKK járatai az iskolaszünet idején érvényes munkanapi menetrend szerint közlekedenek, néhány vonalon ritkábban. Szilveszter éjszakáján sűrített járatok közlekednek Budapesten. A nappali járatok utolsó indulását követően a lényegesen nagyobb kapacitással közlekedő éjszakai vonalakon lehet majd utazni.

Egész éjjel öt percenként közlekedik a 4-es és a 6-os villamos a Nagykörúton. A fogaskerekű is jár szilveszter éjjelén, 60 percenként. Az éjszakai járatok egész éjszaka sűrűbben vagy nagyobb befogadóképességű buszokkal követik egymást, néhány járat pedig meghosszabbított üzemidővel közlekedik. 

Az év első napján, január 1-én a járművek vasárnapi menetrend szerint közlekednek. Január 2-án és 3-án a tömegközlekedési eszközök az iskolaszünet idején érvényes munkanap menetrendje szerint közlekednek. A menetrendekről további információt ezen a linken találsz!

Kép forrása: BKK, Nyitrai Dávid.

Ezt is szeretjük