Mesekönyvbe illő középkori kastélyok a világ körül: képeken a 7 legszebb építmény

Valóban olyanok, mintha a mesék illusztrációit látnánk: hét csodás középkori kastélyt mutatunk be a világ körül.

Középkori kastélyok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyermekként az ember varázslatos világba csöppent, amikor kinyitott egy szépen illusztrált meséskönyvet. A történetekhez fűzött képeket különösen akkor volt öröm aprólékosan szemügyre venni, ha pompás királyi rezidenciákat ábrázoltak.

Bár a mesevilágot elsősorban a kicsiknek találták ki, olykor felnőttként is jólesik benne elmerülni, és legalább egy rövid időre visszanyerni a gyermeki fantáziát. Világszerte számos gyönyörű középkori kastélyt találni, melyek éppen olyanok, mintha csak a mesekönyvekben ábrázoltak váltak volna valóra. Bár tudjuk, hogy ezek nem a kitalált történetekben szereplő királylányok és bölcs királyok otthonai, hanem a rég volt évszázadok történelmi emlékei, melyeket valóban élt előkelőségek építtettek, élmény őket megnézegetni. Azok, akik szeretnek utazni, kis szerencsével egy napon talán élőben is megtekinthetik a látványos épületeket.

Képeken 7 csodaszép középkori kastély

Nehéz lenne eldönteni, melyik is a győztes mind közül, így most a hét legszebbet szedtük egy csokorba: következzenek a pompás középkori kastélyok és rövid történetük.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük